В Ірпені вшанували жертв катастрофи на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в Ірпені біля пам’ятника Володимиру Правику вшанували память героїв-ліквідаторів і всіх постраждалих від аварії на ЧАЕС.

На заході були присутні в.о. мера Ірпеня Андрій Літвинов, перший заступник ірпінського міського голови Олександр Маркушин, представники депутатського корпусу тощо.

“Щороку 26 квітня до пам’ятника Володимира Правика в Ірпені йдуть люди і несуть квіти. Карантин змінив наше життя, але традиції залишаються, хоч і набирають нової форми. Згадуємо сумну весну 1986-го. Дякуємо за подвиг. Вічна пам’ять усім, хто віддав своє життя, рятуючи людство від невидимої страшної загрози. Ми пам’ятаємо”, – розповів Олександр Маркушин.

“Для нашої сім‘ї Чорнобильська катастрофа залишила величезний відбиток на все життя. Залишивши Прип‘ять нашій сім’ї довелося починати все з початку в Ірпені з двох валіз. Батько залишивши нас в безпеці, повернувся рятувати та вивозити людей, за що отримав медаль, проблеми зі здоров‘ям та інвалідність. А мені через багато років довелося приймати участь в проектуванні нового безпечного конфайменту над 4 атомним реактором. Сподіваюсь така трагедія ніколи більше не повториться”, – зазначив Андрій Літвинов.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.