В Ірпені вшанували воїнів афганців

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав біля пам’ятника воїнам-афганцям, що у Бучі було людно. Полум’я вічного вогню, букети квітів та очі сповнені спогадів і вдячності – мешканці Приірпіння уже традиційно вшановують пам’ять загиблих на чужині земляків.

“Кожного року, починаючи з 1989-го ми збираємося і святкуємо вихід радянських військ із Афганістану. Закінчилася 10-літня війна, на якій ми втратили 15 тисяч чоловік” – розповідає голова Спілки ветеранів Афганістану Ірпінського регіону Ігор Панасюк.

Приірпіння не є винятком. За офіційними даними регіон втратив 6 бійців, за неофіційними – набагато більше. 

“Ми маємо пам’ятати їх поіменно, інвалідів, їх сім’ї” – виступив із промовою голова партії Захисників Вітчизни Юрій Карамазін.

У 2014 дошка “Пам’яті афганців” поповнилася двома іменами. Микола Личак та Олександр Давидчук повернулися з Афганістану живими, та загинули у непроголошеній війні на Сході України. Тепер їхні побратими стали надійною опорою для осиротілих дітей.

Сьогодні Ірпінську регіональну спілку ветеранів Афганістану визнають як однією з найсильніших в країні. Для афганців – це спілкування, підтримка і щоденна допомога. Напередодні свята сім’ї загиблих та деякі афганці отримали довгоочікувані квартири в Ірпені, усе це за підтримки Спілки ветеранів Афганістану Ірпінського регіону.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.