В Ірпені відзначили День Української Державності (відео)

Ще свічка наша не згоріла, ще наша молодість при нас. А от, чи варте наше діло – то скажуть люди й скаже час. Ці рядки із неофіційного гімну України, написані Тарасом Петриненком сьогодні набули особливого звучання. У День Української Державності на одній хвилі із автором — вся країна.

Надія, мешканка Ірпеня:

«Я народилася у ту війну. Мені було шість місяців. Але дожила, і щаслива, і сім’ю маю й діток. І хочу побажати нашій Україні великого-великого щастя! Буде воно! Треба надіятися».

Сергій Мартинюк, письменник, учасник територіальної оборони Ірпеня:

«Тоді, коли ми стали захищати місто 24-го, ми не знали чи будемо жити. Але ми стояли і боронили своє. І знаєте, якщо є сьогодні щаслива людина, то це я».

У кожного з цих людей – своя історія, свої мрії та сподівання. Та всіх їх об’єднав Ірпінь. Ірпінь, який ціною життів у березні 2022 року виборов свободу. Ірпінь, який росіяни знищили на 70%. Але попри все він став новим домом для тисяч нових мешканців.

Настя, переселенка із Мелітополя:

«Ірпінь став містом мого серця. Я вірю усім своїм серцем, що мир настане у кожному місті. І я рада, що можу перебувати в Ірпені де панує мир вже зараз. Я вірю у нашу перемогу, вірю у сили ЗСУ і все буде Україна!».

З нагоди Дня Української Державності на головній площі міста влаштували урочистості. Серед них – презентація дитячої збірки «Ірпінь – мій дім».

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради:

«Це книга, в яку увійшло 69 творів ірпінських дітей, які пережили евакуацію, біль і страх. Які у цій книжці пишуть про те, наскільки близьке їм рідне місто».

Збірку «Ірпінь – мій дім» могли придбати охочі мешканці міста. Усі виручені кошти підуть на підуть на підтримку ЗСУ.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Я переконаний, що у нашій державі є дуже багато патріотів, які піклуються й переживають за нашу країну. І я надіюся, що ця війна скоро скінчиться. Закінчиться нашою перемогою».

Сьогодні у всіх українців одне бажання на всіх. І кожен робить, що може, аби воно здійснилося якнайшвидше.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Сьогодні йде війна. Сьогодні найважчі часи для нашої держави. І від кожного з нас залежить перемога. Кожен донат на Збройні Сили України нас наближає до перемоги. Сьогодні наше місто-герой Ірпінь точно знає ціну перемоги, бо перша перемога у Київській області була саме в Ірпені. І ми це дуже добре пам’ятаємо. Друзі, разом до перемоги і слава Україні!».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.