В Ірпені відзначили 100-річчя з дня народження Заріфи Алієвої (відео)

В Ірпінь приїхала делегація із Баку на чолі із Сабіром Рзаєвим – тимчасово повіреним у справах Посольства Азербайджану в Україні.

Гості з цієї дружньої країни приїжджають до міста все частіше. Та цього разу з особливої нагоди – відзначити 100-річчя з дня народження великої азербайджанки, академіка, лікаря, матері Президента країни – Заріфи Алієвої.

Сабір Рзаєв, тимчасовий повірений у справах Посольства Азербайджану в Україні:

«Ірпінь для нас дуже рідний. Я пам’ятаю ще перший захід 2011 року, коли я брав участь у дні міста. І з того часу до сьогоднішнього дня тільки рідні відчуття. Справжні друзі завжди біля своїх друзів. Тому Азербайджан був з першого дня війни з Україною. І я впевнений що ця допомога буде продовжуватися».

Після визволення Ірпеня від росіян Азербайджан одразу підставив місту надійне плече підтримки.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Компанія SOCAR не обіцяла, а зробила. Повністю відбудувала пошкоджену школу і дала змогу першого вересня дітям піти туди. Ви довели дружбу не на словах, не на обіцянках, а на справах!».

Ельчін Мамемов, генеральний директор компанії «SOCAR Energy Ukraine»:

«Місто Ірпінь для нас як рідне, тому і наші дії це безпосередньо підхід до дружби між Азербайджаном і Україною. Ми стараємося, кожен з нас по крупинці зближувати наші країни, нашу культуру, наших людей».

Вшанувати пам’ять Заріфи Алієвої у сквері, названому на її честь, прийшли також депутати Ірпінської міської ради, учні та директорка відновленого за підтримки компанії SOCAR ліцею.

Валентина Антоненко, директорка Ірпінського ліцею № 12:

«У цей знаменний день ми зібралися у парку імені Заріфи Алієвої, якому вже 19 років, для того, щоб поклонитися низько Заріфі Алієвій, нашій дорогій Заріфі Ханум з нагоди сторіччя з дня її народження».

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Багато чого було зроблено, забезпечено і завдяки цьому. Завдяки їхній підтримці наші діти знову ходять у школу. І за це їм дуже велика вдячність».

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:

«За ту всю допомогу нашим друзям з Азербайджану я дякую як від себе, так і від нашого міста, від свого округу. Це дуже потрібна на сьогоднішній день підтримка».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.