В Ірпені відкрили новий міст у мікрорайоні Романівка (відео)

В Ірпінському мікрорайоні Романівка офіційно відкрили новий міст через річку Ірпінь. Його будували понад рік. Поруч зі старим, підірваним мостом, який весь світ знає як «дорогу життя».

Весь цей час рух здійснювався через насипну тимчасову переправу, яку збудували одразу після деокупації міста. Вранці і ввечері місто потерпало у заторах. Але тепер цей новий, міцний і просторий міст відкрито для руху автомобілів в обидві сторони. Усі роботи виконані за кошти державного бюджету турецькою компанією «Onur Group».

Андрій, інженер-консультант компанії «Onur Group»:

 «Збудувати міст і зв’язати Ірпінь з Києвом – це було головне і воно виконано. І зараз це відбудеться».

На відкриття мосту в Ірпінь приїхали Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та голова КОВА Руслан Кравченко. Разом із мером Ірпеня Олександром Маркушиним вони обговорили завдання, які залишилося завершити на об’єкті, та долю старого мосту.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Роботи на сьогоднішній день виконані на 95 %. Залишається ще заміна комунікацій, які біля мосту йдуть. Сьогодні з Міністром проговорили, він погодив, що це треба зробити. І сьогодні проговорили історію нашого меморіалу – це старий міст, який зруйнований. Ми запропонували зробити робочу зустріч, бо у такому стані він не може залишатися».

Руїни старого мосту планують перетворити на меморіальний комплекс. Це раніше анонсував Президент України Володимир Зеленський.

Олександра Страдецька, журналістка:

«25 лютого 2022 року старий Романівський міст було підірвано українськими військовими, щоб перешкодити наступу окупантів на Київ. Згодом саме це місце стало чи не єдиним шляхом порятунку для тисяч мешканців Приірпіння, а сотні фото евакуації облетіло увесь світ».

Тож відкриття нового мосту в Ірпені – без перебільшень історична подія. У місті, яке стало щитом для Києва. У місті, де почалася нова історія України.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.