В Ірпені відкрили меморіальну дошку на честь захисника міста Сергія Малюка

У День Конституції України, 28 червня, на стіні Ірпінського ліцею «Мрія» відкрили меморіальну дошку у пам’ять про загиблого захисника міста Сергія Малюка. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Сергій Малюк з перших днів повномасштабного вторгнення вступив у Територіальну оборону Ірпеня.

5 березня 2022 року Сергій разом із ще одним добровольцем Дмитром Українцем патрулювали вулиці Ірпеня, коли окупанти впритул розстріляли їхню машину. Обидва герої загинули.

На фото Дмитро Українець та Сергій Малюк

«Сергія знав особисто, бо з дитинства росли разом. Дуже багато було спільних друзів. Я дуже був вражений, коли ми багатьох людей евакуйовували з Ірпеня, а Сергій та Дмитро вони прийшли й сказали: «Ми не будемо евакуйовуватися, ми будемо разом з тобою захищати це місце». І вони захищали, вони загинули як герої, на жаль», — розповідає Олександр Маркушин.

Сергій Малюк посмертно нагороджений медаллю «За оборону рідної держави». Рішенням Ірпінської міськради йому присвоєно почесне звання «Почесний громадянин міста Ірпінь».

Варто зазначити, у березні на стіні Ірпінського ліцею №2 відкрили меморіальну дошку у пам’ять про Дмитра Українця, який загинув разом із Сергієм Малюком.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.