В Ірпені відкрили дитсадок «Червона калина» (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

«Його розпочали будувати понад 2 роки тому. Мали відкрити у 22-му. Та завадила війна. А сьогодні у дитсадку «Червона калина», що на вулиці Київській в Ірпені, довгоочікуване новосілля!».

Яскравий, просторий, сучасний. Цей садочок просто створений для щасливого дитинства! Не дарма його відкрили у Всесвітній день дитини.

Символічну стрічку розв’язали мер Ірпеня Олександр Маркушин і голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Руслан Кравченко, голова Київської обласної військової адміністрації:

«Пам’ятаємо завжди, що ми можемо відновлювати наші навчальні заклади та житлову інфраструктуру лише завдяки Збройним Силам України. І дякую всім міжнародним партнерам, які завжди, цілодобово з нами присутні і допомагають нам відновлюватися і відроджуватися. Слава Україні!».

Відродити дитсадок після бойових дій допомогло португальське місто-побратим Ірпеня – Кашкайш. Цим домовленостям посприяла команда Фонду відновлення Ірпеня. Громада Кашкайша передала на відбудову 500 000 євро.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Сьогодні, користуючись нагодою, від себе, від нашої управлінської команди, депутатського корпусу хочу подякувати Карлушу Каррейрашу за ту потужну допомогу, яку він надав на добудову цього садочку. І цей символ –міні-копія маяка, який знаходиться у Кашкайші у «Санта Марта», буде завжди нагадувати нашим дітям про нашого побратима, про нашого друга, який допоміг нам відбудувати цей садочок».

Дитсадок «Червона калина» (колишній «Віночок») вражає і ззовні і всередині. Він триповерховий. Із стильними спальнями та ігровими кімнатами, оснащеними системами для очищення повітря – рекуператорами. Потужним харчоблоком. Сучасною пральнею. А головне – надійним укриттям.

А ще у цьому садочку є те, чого немає у жодному іншому комунальному дитсадку громади – великий казковий басейн. Все це розраховано на 300 малюків.

Оксана Пташник, директорка дитсадка «Червона калина»:

«Відчуття найкращі, очікування найкращі. Ми чекали цього дуже довго – вихователі, педагоги, всі бажали великий, сучасний, комфортний заклад».

Вікторія, мешканка Ірпеня:

«Дитина буде розвиватися і знаходитися у колективі саме, де діти його ровесники. Думаю, це буде дуже цікаво. І просто вражаюче, шо він такий гарний!».

Довкола ж садочка – яскраві спортивні та ігрові майданчики на будь-який смак. А справжньою перлиною двору є ось ця велика стара ялина, яка тут з 1916-го року. І витримала не одну війну.

Петро Король, депутат Ірпінської міської ради:

«Коли планувався проєкт реконструкції даного садочка, його відбудова, ми з міським головою Олександром Маркушиним дуже переживали щоб ця ялинка залишилася і це є родзинкою даного садочка».

З нагоди відкриття «Червоної калини» її маленькі вихованці разом із учнями міської школи мистецтв імені Михайла Вериківського влаштували невеличкий святковий концерт і виконали символічну легендарну пісню.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.