В Ірпені відкрили інклюзивну групу

6 жовтня у дошкільному начальному закладі №1 “Лісова пісня” відбулося відкриття групи інклюзивної освіти. Про це повідомляє офіційний сайт Ірпінської міської ради.

“Це – перший дошкільний навчальний заклад, в якому створили окрему групу для дітей з особливими потребами” – йдеться у повідомленні.

Символічну стрічку відкриття перерізав очільник Ірпеня Володимир Карплюк. Міський голова подякував колективу за проявлену ініціативу у створенні інклюзивної групи та докладені зусилля.

Варто зазначити , що група інклюзивної освіти розрахована на 15 дітей. Троє діток з особливими потребами уже відвідали перші заняття у групі. Приміщення обладнане всім необхіднім: ігрова зона, зона відпочинку, та обідня зона.

Як повідомляється, що ДНЗ №1 “Лісова пісня” дотримуєтья головного принципу інклюзії: “Рівні можливості для кожного”. Адже перший етап залучення дітей з особливостями психофізичного розвитку до загально-освтінього простору здійснюється у дошкільному навчальному закладі. Життя серед дітей допомагає дітям з особливими потребами адаптуватись до нормальних життєвих ситуацій, позбутися почуття ізольованості, відчуження. З іншого боку, діти, які їх оточують, та дорослі вчаться спілкуватися та працювати разом, формується почуття відповідальності за товаришів, які потребують не лише допомоги, а й насамперед — прийняття та визнання.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.