В Ірпені триває ІІ Національний форум органів студентського самоврядування (відео)

Антон, студент Глухівського національного педагогічного університету ім. Олександра Довженка:

«Ми приїхали із Глухова – Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка».

Каріна, студентка Харківського національного медичного університету:

«Ми завітали з Харкова. Ми в Ірпені вперше, але не вперше на таких форумах, і дуже вдячні за запрошення».

Із різних куточків України – в Ірпінь. У Державному податковому університеті стартував ІІ Національний форум органів студентського самоврядування. Захід об’єднав активну молодь із близько 40 вишів країни.

Михайло, голова університетської ради студентів Західноукраїнського національного університету:

«У першу чергу – це знайомства, комунікація з іншими університетами. Переймати їхній досвід, ділитися своїм і набувати нових навичок».

Богдан, студент Вінницького національного аграрного університету:

«Очікування – це нові знайомства, цікава інформація, і взагалі цікаво побувати в незламному місті Ірпені».

Головна тема заходу – розвиток студентського самоврядування в Україні в умовах війни. Захід триватиме три дні. За цей час студенти презентують свої заклади освіти, поділяться досвідом та напрацюють спільні проєкти.

Марія, студентка Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського:

«Молодь – це ті, хто будуть будувати наступну націю, наступних українців. Ми маємо зараз взяти все в свої руки та коригувати своє життя».

Національний форум органів студентського самоврядування в Ірпені проходить уже вдруге. Ідею проводити форуми всеукраїнського масштабу в ДПУ запропонувала президентка Молодіжного парламенту Ірпеня Олександра Ільніцька в минулому році. Тоді вона була головою студентського парламенту.

Олександра Ільніцька, президентка Молодіжного парламенту Ірпеня, студентка Державного податкового університету:

«Дуже радію, що та ідея, яка зародилася в 2023 році студентським парламентом Державного податкового університету, коли я очолювала студентський парламент, вона продовжується. Дуже приємно бачити тих колег, які долучалися минулого разу і сьогодні долучилися до Національного форуму».

Привітати студентів в Ірпінь завітало чимало поважних гостей. Серед них: перший освітній омбудсмен України Сергій Горбачов та заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

Михайло Винницький, заступник міністра освіти і науки України:

«Я отримав сьогодні таке задоволення, яке я рідко на роботі в Міністерстві освіти отримую. Тому що я в душі все-таки викладач і, на жаль, дуже рідко маю можливість спілкуватися з активними студентами. Тому я дуже вдячний, що такий форум організовувався і мені здається, що це насправді дуже потрібно саме в цьому місті, саме в цьому університеті. Класна робота, дуже добре, що ви це зробили. Молодці!».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.