В Ірпені створюють добровільну пожежну дружину

В Ірпені створюють добровільну пожежну дружину. Ініціату реалізовуватимуть у рамках міжнародної співпраці між містами- побратимами Ірпінь – Борна (ФРН). Про це повідомляється на офіційному сайті Ірпінської міської ради.

Основним завданням пожежної дружини буде організація робіт із запобігання виникненню пожеж та їх гасіння. Добровільна пожежна дружина створюється на добровільних засадах з числа мешканців Ірпеня, здатних за своїми здібностями та станом здоров’я виконувати покладені на них обов’язки. Претенденти мають бути  віком від 21 року.

Після проходження відбору, з добровільними пожежними Ірпеня буде проводитись навчання у співпраці з ДСНС України. Добровільні пожежні, які покажуть найкращі результати після проходження курсів матимуть змогу у стажуванні та навчанні в добровільній пожежній частині міста Борна, Німеччина, що є можливим в рамках грантового міжнародного проекту між містами-побратимами Ірпінь-Борна «Допомога у волонтерстві – спільні перспективи для розвитку добровільної пожежної служби в Україні».

Долучитися до створення Добровільної пожежної дружини Ірпеня та відвідати перший ознайомчий семінар, який буде проведено спільно Ірпінською міською радою з представниками ДСНС України та Добровільною пожежною частиною м. Борна, можна зареєструвавшись за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeW9W5NAhwqao_k1wu2t6AIIiQUd44zWl4WPQlyTQiLvt2n5g/viewform?usp=sf_link.

Варто зазначити, що німецький досвід міста побратима Борни показує, що найбільш  раціональним засобом протипожежного захисту на місцях та у регіонах є організація добровільної пожежної охорони. У німецьких містах добровільна пожежна охорона має 150 річні історичні корені, національні особливості і традиції. Добровільна пожежна охорона створюється з метою об’єднання зусиль громадян (непрофесіоналів) для боротьби з пожежами.

Зазвичай добровільні пожежні дружини за чисельністю перевищують професійних пожежників і разом із ними створюють достатньо ефективну систему пожежної безпеки. 

Нагадаємо, у січні 2017 року ДСНС затвердила стратегію розвитку, де одним з пріоритетів є розвиток добровільного пожежного руху. Для чого це робиться? По-перше, для підвищення культури безпеки: якщо є добровольці-пожежники у сім’ях, то відповідно підвищується обізнаність сім’ї. По-друге, згуртовується громада, що стимулює розвиток інших громадських ініціатив. По-третє, оптимізуються витрати на забезпечення безпеки при одночасному покращенні реагування.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.