В Ірпені розробляють Дорожню карту для учасників АТО

Ірпінь працює над створенням Дорожньої карти розвитку підприємництва ветеранів АТО. Цій темі присвятили круглий стіл у приміщенні міської бібліотеки. Координатори проекту запросили на нього ветеранів АТО, міської ради, підприємців. Долучилися також народний депутат України Сергій Тарута і міський голова Володимир Карплюк.

“Це хлопці, які побачили багато негативу, смертей. В даному випадку їх ініціатива сприяє творчому пошуку, а в подальшому і реалізації якоїсь бізнес програми, яка зможе їх в житті зайняти” – наголосив мер.

Обговорюючи Дорожню карту наголошували на необхідності спрощення процедури реєстрації бізнесу, власні програми, можливість взяття безвідсоткових кредитів для створення власної справи.

Стартовий капітал для учасників АТО одна з найбільших проблем сьогодні.

За словами нардепа Сергія Тарути, програма стартового капіталу, яка залучає гроші Американського агенства з розвитку. При підтримці міської влади та західних партнерів просування програми відбувається у прискореному режимі.

Раніше в Ірпені був оголошений конкурс стартапів для ветеранів АТО, куди було подано до півсотні заявок. Експерти вважають, що їх кількість могла б бути значно більшою, якби Дорожня карта вже функціонувала.

Детальніше – в сюжеті:


Bookmark the permalink.

Comments are closed.