В Ірпені роз’яснили порядок відключення від централізованого опалення та постачання гарячої води

На території м. Ірпінь власники/співвласники мають право здійснити відключення/відєднання від Централізованого опалення та гарячого водопостачання (далі ЦО та ГВП), керуючись Порядком відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 169 від 26.07.2019 та Положенням про комісію із переведення багатоквартирних житлових будинків м. Ірпінь на індивідуальне або автономне опалення та вирішення інших питань пов’язаних із проблемами з теплопостачанням та затвердження нового складу комісії (далі – Положення), затвердженого рішенням виконавчого комітету Ірпінської міської ради № 196/6 від 17.12.2019.

Щоб здійснити відключення від ЦО та ГВП власники/співвласники повинні подати заяву та копії документів до Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Ірпінської міської ради (м. Ірпінь, вул. Шевченка, 2а), а саме (п. 7 Положення):

– документи що посвідчують особу (паспорт);

– право власності та/або витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

– технічний паспорт на квартиру (не житлове приміщення);

– проєкту відключення від ЦО який має відповідати вимогам чинних державних будівельних норм та правил, і проєкту системи індивідуального чи автономного теплопостачання будівлі.

Комісія розглядає заяву, вивчає подані документи і у місячний термін приймає рішення щодо відключення від мереж ЦО, влаштування індивідуальної (автономної) системи теплопостачання квартири (приміщення) або надає відмову.

Також звертаємо увагу, що відключення від ЦО та ГВП може проводитись лише в між опалювальний період до 01 жовтня та якщо на день набрання чинності Законом України «Про житлово-комунальні послуги» не менше як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні.

Інформація по багатоквартирних будинках, у яких не менше ніж половина квартир обладнаних індивідуальним опаленням

Адресазагальна кількість приміщенькількість приміщень без ЦО та/або ГВП% від’єднаних
Котляревського 52-А1498255%
Слов’янська, 3812867%
Тищенка, 8241459%

Джерело: Ірпінська міська рада

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.