В Ірпені приймають заявки на участь у програмі підтримки ОСББ (відео)

Під час бойових дій в Ірпені ця десятиповерхівка в ЖК «Річ Таун» отримала 11 прямих влучань. Окрім квартир і даху, пошкоджень зазнав також і ліфт. І хоч мешканці продовжують ним обережно користуватися, проте він потребує негайного ремонту.

Олена Чешенко, голова ОСББ «Річ Таун Ірпінь»:

«Через вибухову хвилю з чотирьох тросів наразі кабіна тримається на трьох тросах, бо четвертий трос не виконує свою функцію».

Олена, голова місцевого ОСББ, показує технічну кімнату, де працює серце ліфта. Каже, шків під час роботи має обертатися плавно і рівномірно. Зараз же він хитається.

Олена Чешенко, голова ОСББ «Річ Таун Ірпінь»:

«Цей трос, як ви бачите, ось стружка, він тре. Стирається сам трос і стирається сам паз, в якому лежить трос. Не має бути стружки».

Щоб полагодити ліфт, потрібно замінити ось це все обладнання. А коштує воно понад 100 тисяч гривень. Для ОСББ це непідйомна сума. Саме тому Олена подала заявку на участь у місцевій програмі підтримки ОСББ. В її межах на умовах співфінансування можна отримати до 70% потрібної суми.

Олена Чешенко, голова ОСББ «Річ Таун Ірпінь»:

«Уже сподіваюсь, що нам допоможуть , бо ми не справимся».

У 2019 році голова громадської спілки «ОСББ Ірпінь» Руслан Шевчук був одним із ініціаторів запровадження цієї програми. Розповідає, під час пандемії коронавірусу та з початком повномасштабної війни вона була призупинена. Зараз же, коли в Ірпені стоїть гостра проблема у відбудові житлового фонду, її відновили і передбачили рекордних 5 мільйонів гривень.

Руслан Шевчук, голова ГС «ОСББ Ірпінь»:

«Ми всі розуміємо, чому саме в Ірпені це потрібно, бо руйнувань дуже великих було завдано місту. Щоб ви розуміли, є будинки, де люди для того, щоб відновити будинок хоч якось, навіть ті, які потім брали участь у програмах, вони збирали по 100 тисяч гривень з кожної квартири. Тому куди вже більше?»

Претендувати на отримання коштів для втілення своїх проєктів може кожне ОСББ громади. Для цього потрібно подати заявку до Ірпінської міської ради.

Сергій Канюра, начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ ІМР:

«На сайті Ірпінської міської ради є відповідний перелік необхідних документів. Даний перелік документів включає протокол правління про згоду щодо прийняття участі у цій програмі, безумовно кошторис на виконання тих чи інших робіт та правоустановчі документи на саме ОСББ».

На сьогодні свої заявки подали 16 ОСББ.

Сергій Канюра, начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ ІМР:

«Заявки дуже різні, на 90% всі вони складаються з робіт із відновлення. Є також такі заявки, де ОСББ хочуть зробити якесь певне поліпшення своєї прибудинкової території, зокрема, дитячий майданчик встановити».

Вже у червні всі подані заявки розглядатиме спеціальна комісія. Вона вирішить, хто отримає кошти на співфінансування та скільки.

Руслан Шевчук, голова ГС «ОСББ Ірпінь»:

«Я завжди хвалю нашу ірпінську програму , тому що у нас в комісії три голови ОСББ. І завжди так було, я надіюся, що так воно і зараз  буде, що саме їх думка вона завжди є головною у прийнятті рішень

Подати заявки на участь у програмі ОСББ можуть ще до 31 травня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.