В Ірпені припинять роботу магазини-“наливайки” і продаж їжі у відкритій тарі

На період карантину в Ірпінському регіоні припиняється діяльність закладів торгівлі, які, згідно з ліцензіями, є закладами ресторанного господарства, а також тих, які продають алкогольні напої на розлив та їжу у відкритій тарі. Таке рішення ухвалила місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У рішенні комісії написано: “Заборонити на період карантину роботу суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю продуктами харчування, в ліцензії яких визначено спосіб підприємницької діяльності як закладів ресторанного господарства (кафе, бари, кафетерії тощо). Заборонити на період карантину роботу суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність із продажу алкогольних напоїв на розлив та продуктів харчування у відкритій тарі”.

Головуючий на засіданні перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин зазначив: “Ми хвилюємося за те, щоб у нашому регіоні якнайменшою була загроза коронавірусу. Зараз є карантин, є обмеження. Якщо ви кафе — ви не працюєте. Якщо ви магазин — працюйте, надавайте людям послугу. А коли у вас нібито магазин, а там насправді кафе, і ви створюєте скупчення людей — то ці поняття підмінювати не треба”.

Він додав, що магазини-кафе в період карантину повинні або принити свою діяльніть, або “отримати всі документи, що це просто магазин, без усяких “наливайок”.

Олександр Маркушин також навів приклад того, як у деяких невеликих закладах відбувається торгівля розливним пивом: “Розливають пиво на вулиці, стоїть черга — 10 людей, усі разом спілкуються. Це теж неприпустимо. Ми не проти підприємницької діяльності, але якщо зараз заходи карантину, то давайте всі разом максимально їх виконувати”.

Нагадаємо, сьогодні виявили  першу підозру у вагітної жінки на COVID-19 в Ірпені. ПЛР-аналіз показав позитивний результат. Остаточний діагноз буде встановлено після повторного аналізу.

Джерело: Інформаційне агентство ITV

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.