В Ірпені презентували громадську організацію з відновлення міста

Знайти партнерів, залучити фінансування, відродити місто – ключові завдання громадської організації «Фонд відновлення Ірпеня». Її презентували сьогодні біля знищеного вщент Центрального будинку культури. Головна місія організації – інформування світової спільноти про наслідки «русского міра» та пошук потенційних донорів.

Засновники громадської організації – мер Ірпеня Олександр Маркушин, народний депутат України Сергій Тарута, голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня, співзасновник ГО «Фонд відновлення Ірпеня»:
«Ми створили цей фонд для того, щоби стукати у всі міжнародні двері, всі міжнародні організації й міжнародні фонди. Ми поставили собі за мету, що ми маємо в цей період, коли державі й так важко, знайти максимальну кількість коштів у міжнародних донорів для відновлення нашого міста».

Десятки ділових зустрічей, форумів, презентацій, підписаних документів про співпрацю – такий шлях засновники фонду пройшли за останні декілька місяців. Щоб налагодити партнерські зв’язки та привернути увагу світових лідерів до Ірпеня, Олександр Маркушин та Володимир Карплюк побували у Франції, Португалії, Бельгії, інших країнах Європи та у США.

У свою чергу до Ірпеня після звільнення Київщини вже встигли завітати понад 50 делегацій з усього світу. Мер Ірпеня каже – їхня підтримка вже відчутна.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова, співзасновник ГО «Фонд відновлення Ірпеня»:
«Компанія “Socar” відбудовує, ремонтує нашу школу № 12. ЮНІСЕФ на сьогоднішній день робить 10 бомбосховищ у нашому місті – у школах, у садочках. І зараз ми готуємо на підписання договір про відбудову ліцею №3».

Усі кошти меценатів потраплятимуть одразу на рахунок Фонду відновлення Ірпеня. На сайті фонду «IrpinHelp» у розділі «Як допомогти?» можна донатити у гривнях та трьох міжнародних валютах. Окрім цього, тут опубліковано систематизовану та впорядковану інформацію про всі знищені й пошкоджені об’єкти міста. А також представлені фото, відео та презентації руйнувань.

Засновники громадської організації зазначили: фонд працюватиме прозоро. Для цього буде створено спеціальну громадську раду, у складі якої будуть фінансисти, медійники, архітектори та інші спеціалісти, що спільно визначатимуть пріоритетність фінансування пошкоджених та знищених об’єктів міста.

Сергій Тарута, народний депутат України, почесний президент Фонду відновлення Ірпеня:
«Нам треба, щоб діти й родини вернулися назад, тому що без них не буде великого майбутнього в жодному місті України. І тому є завдання – зробити тут такий соціум, щоб усім захотілося повернутися назад».

На презентацію громадської організації зібралося чимало гостей. Серед них – міські й районні депутати, творча інтелігенція та громадські активісти, представники тероборони й військовослужбовці, а також мешканці міста, які вірять, що їм допоможуть повернути колишнє життя.

Ольга, мешканка Ірпеня:
«Нам намагаються допомогти, наша влада теж старається якомога більше просити допомоги, тому що ми самі не впораємося з цим лихом».

Микола Сєрга, телеведучий, військовослужбовець ЗСУ:
«Ті, хто справді щось хоче, ті працюють і роблять. Звісно, все це викликає емоцію, але потрібно, щоб ця емоція доходила безпосередньо до діла».

Віолетта Дворнікова, депутатка Ірпінської міськради, радиця міського голови:
«Сьогодні Європа і взагалі весь світ хоче допомагати нам регіонально і працювати конкретно з містами. Тому я вважаю, що цей фонд дасть нам змогу працювати якнайкраще для нашої громади і для нашого міста».

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:
«Сьогодні ми нарешті це зробили і надіємося, що тепер швидкими темпами будемо відновлювати наше місто».

Підтримати ірпінців приїхав відомий український рок-гурт «Друга ріка». Настрій цього дня з колоритом смутку та надії мовою танцю передали вихованці ірпінської студії «Жардін де ля данс».

Олександра Страдецька, журналістка:
«Танець на руїнах – символ незламності, жаги до життя. Бо ж усі ми бачимо, що життя в місто повертається. Залишається відбудувати зруйноване. Допоможи відновити понівечений, але нескорений Ірпінь!»

Bookmark the permalink.

Comments are closed.