В Ірпені презентували другий каталог художнього пленеру “Зима в Ірпені”

Нещодавно в Ірпінській Центральній бібліотеці відбулася презентація каталогу Всеукраїнського художнього пленеру “Зима в Ірпені”. До нього увійшли репродукції трьох із половиною десятків робіт художників із Приріпіння та інших регіонів країни.

“У першому каталозі (за результатами літнього пленеру – “ІВ”) трішки більше уваги ми приділили іногороднім художникам. У цьому ж виданні всі митці представленні однаково. До каталогу включено по одній картині кожного художника”, – зазначила, відкриваючи презентацію, керівник відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

Вона зауважила, що пленер, де-факто, вийшов не всеукраїнським, а міжнародним, бо в ньому взяв участь посол Грузії в Україні Гела Думбадзе, який є знаним художником. У середині каталога представлена його робота, написана в Ірпені – “Туман у горах”.  

Наклад каталогу – 500 штук. Кожен художник, який брав участь у пленері, отримав у подарунок від міської ради п’ять авторських примірників. По одному примірнику дісталося й тим, хто прийшов на презентацію. Також присутні мали можливість роздивитися частину картин у повному розмірі.

“Тут далеко не всі картини, тільки 20. А взагалі місто отримало 70 таких робіт. У нас є дуже гарний початок для галереї, яка, сподіваємося, скоро буде збудована – розмови  про це ведуться досить серйозно”, – відзначила Євгенія Антонюк.

Як відомо, творчий зліт художників відбувся в лютому цього року. Це вже друга така акція в нашому місті – перший пленер під назвою “Намальований Ірпінь” був організований влітку.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.