В Ірпені планують видати доповнену збірку «Римований Ірпінь»

В Ірпені розглядають можливість видання доповненої збірки «Римований Ірпінь». Збірку планують видати в наступному році. Про це у День української писемності та мови повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня, СЕО товариства «Відважних» Володимир Карплюк.

«У вересні 2018 року ми презентували унікальну книгу “Римований Ірпінь”. До цієї збірки увійшли кращі твори про Ірпінь, вірші ірпінських поетів та твори, написані в Ірпені. Ірпінь зробив подібне видання першим серед усіх міст України. Для книги “Римований Ірпінь” ми відібрали вірші про Ірпінь таких класиків української літератури, як Максим Рильський, Ліна Костенко, Андрій Малишко, Володимир Сосюра, Дмитро Павличко, Іван Драч, Павло Загребельний, Олексій Довгий, Володимир Цибулько та багатьох інших майстрів пера. Головним упорядником книги виступила ірпінська поетеса Юлія Бережко-Камінська» , — зазначив Володимир Карплюк.

Книгу було презентовано під час третього художнього пленеру “Намальований Ірпінь”. Збірку проілюстровано фотографіями Володимира Шилова, Олега Гриба та Світлани Середенко. На світлинах зображені  краєвиди та архітектура сучасного Ірпеня.

«Важливо, що нинішня каденція Ірпінської міської ради та Ірпінський міський голова Олександр Маркушин максимально підтримали мою ініціативу щодо перейменування вулиць міста іменами видатних українських письменників. Адже Ірпінь – це справжня столиця української літератури, мистецькі традиції міста сягають ще початку минулого століття, коли саме в Ірпені було започатковано роботу Будинку творчості письменників. Тому ми розглядаємо можливість видання доповненої збірки «Римований Ірпінь», — додав голова Інвестради.

395667906_891378172355706_3415274652142512339_n

Нагадаємо, в Ірпені оголосили про початок прийому літературних творів на здобуття Літературної премії за 2022-2023 роки, яку вручать 13 серпня 2024 року. Преміальний фонд складе 500 000 гривень.

Літературна премія Ірпеня – щорічна всеукраїнська премія у галузі літератури, заснована 2020 року товариством “Відважних” та Інвестиційною радою Ірпеня. Завдання премії – пошук нових авторів із метою їх мотивації до подальшої творчості.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.