В Ірпені організовують “Дні кіно”

З 15 по 23 липня о 21.30 креативне кафе “Газон” організовує кінотеатр під відкритим небом.

Ви зможете переглянути:

16.07 “Ла-Ла Ленд” / “La La Land” (2016) – американський фільм-мюзикл режисера і сценариста Дэмьена Шазелла. У головних ролях – Райан Гослинг і Ема Стоун. Отримав високу оцінку критиків і вважається одним з кращих фільмів 2016 року.

17.07 “Жінка в золотому” / “Woman in Gold” (2015) – історія Марії Альтманн, яка намагається добитися справедливості, – повернути цінності, відібрані у її сім’ї нацистами декілька десятиліть тому. Серед культурного надбання жінки відома картина Густава Климта “Портрет Адели Блох-Бауэр”, яку іноді називають “Золота Адель”. Разом з недосвідченим, але відважним молодим адвокатом жінка намагається довести свої права на спадщину предків.

18.07 “Друге життя Уве” / “A Man Called Ove” (2015) – Літній пан Уве не з тих людей, чия щаслива старість проходить в оточенні люблячих онуків. Головний герой комедійної драми “Друге життя Уве” буквально ненавидить весь світ. Будь-яка дрібниця викликає у старого напад роздратування. А кожної людини він розглядає як істотну перешкоду в своєму відокремленому просторі, де панують зневіра і суїцидальні думки. Хвиля обурення захлеснула тотального песиміста, коли поруч оселилися нові сусіди – веселі і життєрадісні люди, які звикли починати новий день з посмішки. Всі сили літня людина кинув на боротьбу з порушниками його спокою. На невеликій території розгорнулися справжні бойові дії. І в цій імпровізованій війні він вже точно не може програти – так головний герой вирішує з самого початку. Чоловік розробляє план, щоб сильніше нашкодити сусідам. Але поступово життя Уве починає змінюватися, хоча зовні він як і раніше залишається незадоволеним і дратівливим старим. А тут ще з’явився кіт, якому похмурий пан припав до душі. Герой багато разів проганяв кота, але той і не збирався йти. Чи зможе Уве змінити свої погляди на навколишній світ, і навчиться він знаходити радість в дрібницях?

19.07 “Невидима сторона” / “Blind Side” ( 2009) — американська спортивна драма, фільм Джона Лі Генкока 2009 року. Сценарій заснований на книзі Майкла Льюїса «The Blind Side: Evolution of a Game», виданої в 2006 році. Фільм розповідає про Майкла Оере, гравця Балтимор Райвенс, NFL. Головний герой Майкл Оер, молодий афроамериканець, в черговий раз позбавляється житла, і його бере під свою опіку забезпечена сім’я, членом якої він згодом стає. Майкл володіє величезним ростом і титанічною силою і починає грати за шкільну команду в американський футбол. Успіхи у спорті та навчанні дозволяють йому отримати стипендію спортсмена і вступити на бюджетне відділення в Університет Міссісіпі. В кінці фільму наведені документальні зйомки того, як Майкл проходить відбір у професійну команду «Балтимор Райвенс».

20.07 “Прогулянка” / “The Walk” (2015) – американський історичний фільм про французького канатоходця Филиппе Петі, знятий режисером Робертом Земекисом. У центрі сюжету – зроблений французом в 1974 році прохід по канату, натягнутому між вежами-близнюками Всесвітнього торгового центру. Роль Петі виконав Джозеф Гордон-Левитт. Сценарій написаний Земекисом в співавторстві з Крістофером Брауном і грунтований на книзі Петі “Дістати до хмар”. У північноамериканський прокат фільм вийшов 30 вересня 2015 року. Філіп Петі, стоячи на вершині факела Статуї Свободи, розповідає історію свого життя. З дитинства він мріяв стати канатоходцем. Отримавши уроки ходіння по канату від циркача Папи Руди, Філіп поступово удосконалює навички. Спочатку він перетинає невелике озеро, потім вежі собор Нотр-Дам. У 1968 році, дізнавшись про будівництво Всесвітнього торгового центру, Філіп спалахує ідеєю перейти між вежами. Поступово збирається команда помічників, на чолі з його дівчиною Анни.

21.07 “Вік Адалін” / “The Age of Adaline” (2015) — американська романтична мелодрама 2015 року. У центрі сюжету життя молодої жінки на ім’я Адалін (Блейк Лайвлі). Вона народилася у 1908, подорослішала, вийшла заміж, народила дочку. Жила спокійним життям, поки страшна автокатастрофа не розділила життя Адалін на “до” і “після”. Відновившись після отриманих травм, героїня виявила, що перестала старіти. Через деякий час цю особливість вже неможливо було приховувати, тому Адалін вирішила поїхати геть та розірвати з рідними усі зв’язки. Довге життя, позбавлене можливості старіти поряд із коханими людьми, усе більше обтяжує героїню.

22.07 “Приховані фігури” / “Hidden Figures” (2016) – американський драматичний фільм режисера Теда Мелфи. Вийшов 25 грудня 2016 годa в США, заробив більше 230 млн долaрів по всьому світу. Фільм розповідає про групу талановитих математиків афро-американок, що проводять для НАСА математичні обчислення, необхідні для здійснення перших космічних польотів США на початку 1960-х років. Жінки стикаються не лише з сегрегацією, але і з дискримінацією за статевою ознакою. Передові досягнення СРСР в космосі, і, зокрема, запуск супутника, примушують уряд США форсувати космічну програму. Нові плани і завдання змушують колектив НАСА переглянути відношення до чорношкірих жінок і призначити їх на більш високі посади.

23.07 “Під сонцем Тоскани” / “Under the Tuscan Sun” (2003) – кінофільм режисера Одрі Уэллс, знятий в 2003 році. Відома письменниця Френсіс (Дайан Лейн), що живе в Сан-Франциско, опиняється в глибокій депресії із-за провалу на роботі і розлучення з чоловіком, який їй зраджував. Не додає оптимізму і обстановка в “будинку для розлучених”, де вона тимчасово винайняла квартиру, – за стіною регулярно лунає плач розлученого сусіда. Щоб дати Френсіс розвіятися, її подруга-лесбіянка Патти (Сандра О), що чекає дитини, подарувала їй путівку в Італію у складі гей-групи. Побродивши по вуличках і музеях, Френсіс випадково натикається на оголошення про древній маєток, що продається в Тоскані. Сама не чекаючи від себе такого прагнення, незабаром вона стає його власницею. Френсіс виявляється одна в цьому похмурому і не цілком доглянутому будинку.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.