В Ірпені готуються переробляти будівельне сміття

Наприкінці літа в Ірпені зможуть почати переробляти будівельне сміття, яке залишається після демонтажу зруйнованих будинків, на вторинну сировину. Саме тоді до міста прибудуть спеціальні дробильні машини. Про це розповів перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук в ефірі телеканалу «Суспільне».

Зараз все будівельне сміття звозять для зберігання на тимчасові майданчики. Після переробки його можна буде використовувати для будівництва доріг чи інших об’єктів громади.

 «Від уряду Японії,  за підтримки компанії «JICA», нам надається близько 20 одиниць великогабаритної техніки. Це дробильні машини, екскаватори, самоскиди, бульдозери, за допомогою яких ми можемо переробляти будівельне сміття.10 одиниць  техніки вже надійшло, але зараз чекаємо на дробильні машини, які будуть переробляти бетон і цеглу. Очікується, що вся необхідна техніка надійде до кінця літа», — зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук. 

За його словами, вже зараз готують фахівців для роботи із цією спецтехнікою. Окремо будуть організовані навчання, до яких будуть залучені фахівці з Литви. З цією метою в Ірпені підписали меморандум про співпрацю з литовською Асоціацією переробників будівельного сміття.

Андрій Кравчук також зауважив, що також вже розпочався активний процес сортування сміття, адже на переробку можна віддати не все, що залишилося від демонтованих будинків.

«Далеко не все будівельне сміття піддається переробці. Це і меблі, і негабаритне сміття. Це дійсно велика проблема. Але переробка на вторинну сировину передбачає сортування: деревина, пластик, шифер. Тому будемо відсортовувати. І те, що не можна використати, будемо передавати на спеціальні майданчики для тих, хто займається деревиною, пластиком тощо. Процес сортування розпочався. Підготовка майданчика для розміщення дробильних машин здійснена. Ми в повній готовності, щоб невдовзі розпочати переробку будівельного сміття», — додав Кравчук.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.