В Ірпені говорили про школу майбутнього

На сьогоднішній день осучаснення освіти загалом та шкіл зокрема є одним із найактуальніших питань. Потрібно, щоб школа давала кожному учню не тільки знання, а й задоволення. Це стало основною темою Форуму учнівського активу міста “Якою я бачу нову школу Ірпеня”, що відбувся 10 січня в актовій залі Ірпінської міської ради.

byp4Gm3l8P3sux4

На цих зборах були присутні радник Ірпінського міського голови з гуманітарних питань Клокар Наталія Іванівна та радник міського голови з питань освіти Король Ганна Юріївна, які обговорювали з школярами аж ніяк не дитячі питання: особисті права дитини, користь профільної освіти, відносини між вчителями та учнями, значимість практичних психологів та інші важливі проблеми освіти.

Варто відмітити, що цікава дискусія відбулася на тему “Нова школа”: якою вона має бути і чи реально створити таку школу в рідному місті, які критерії успішної школи? На думку молоді, успішна школа, це коли задоволені учень і вчитель, коли навчання в школі доставляє радість.

Усі діти пройшли анкетування і мали можливість висловити свою особисту думку. І кожен, хто уявляв собі омріяну школу майбутнього, запропонував чимало досить серйозних ідей.

“Ця зустріч змінила мою думку й думки моїх однолітків про сучасний світ. Абсолютно всі учні могли поговорити про те, що нам, дітям, наболіло. Ми відчули, що є люди, які розуміють нас і піклуються про нас. Люди, яким не байдуже, якою є і буде школа, яким хочеться змінити на краще наші навчальні заклади, зробити кращою й освіту. Щоб кожна дитина йшла у школу із задоволенням, знаючи, що світле майбутнє вже тут! Для цього не треба гнатися за школами Європи. Бо все вже є у наших руках! І це – заслуга не тільки дорослих, а й нас, дітей!”, – розповіла учениця ЗОШ №2 м. Ірпеня Анна Берегова.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.