В Ірпені демонтують незаконно встановлені обмежувачі руху (відео)

Бетонний блок та залізні стовпчики встановлені на одній зі спальних вулиць Ірпеня. Навколо – приватні та багатоповерхові будинки. І, здавалося, нічого страшного. Утім, якщо уявити, що в одному з будинків пожежа або інша надзвичайна ситуація, екстрені служби заїхати не зможуть.

Вікторія Ковтун, заступниця начальника КП «Управління благоустрою міста»:

«В умовах дії воєнного стану дуже важливо, особливо під час загрози ракетного обстрілу та евакуаційних дій, щоб екстрені, рятувальні служби мали можливість вільно пересуватися».

Саме для цього КП «Управління благоустрою міста» демонтує незаконно встановленні обмежувачі руху. За останній рік в Ірпені демонтували одразу декілька подібних об’єктів.

Катерина Караченцева, начальниця відділу з благоустрою КП «Управління благоустрою міста»:

«Тут дві причини взагалі. Перша причина або підстава, коли люди звертаються з заявами, звичайно ми їх розглядаємо, обстежуємо і, якщо є необхідність, дійсно встановлена необхідність, виносимо на виконком, приймається рішення і тоді проводиться демонтаж. Або під час об’їзду, бо ми — інспектори — в першу чергу об’їжджаємо територію міста».

Ось, наприклад, на незаконно встановлені стовпчики у мікрорайоні Стоянка поскаржився місцевий мешканець. Тож після обстеження та рішення виконкому їх демонтували.

Втім демонтаж таких об’єктів влаштовує не всіх містян. Вони відкрито висловлюють свій протест під час роботи комунальників.

А от пожежники комунальників підтримують. Вони неодноразово стикалися із перешкодами для заїзду рятувальної техніки. І наголошують, що найбільше проблем виникає саме у районах висотної забудови.

Іван Мариць, заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бучанського районного управління ДСНС:

«Повірте, цей час слідування і кожна секунда — це чиєсь врятоване життя».

Разом із рятувальником Іваном Марицем ми прогулюємося двором одного з ірпінських районів. Тут – щільна забудова. А окрім цього, паркани на в’їзді та бетони напівсфери. І, як вишенька на торті, запаркований автомобіль. Цілих три перешкоди для рятувальної техніки.

Іван Мариць, заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бучанського районного управління ДСНС:

«Вони стоять на в’їздах та під’їздах до будівель саме підвищеної поверховості. Зокрема, це і встановлені певні огороджувальні пристрої, і турнікети, і шлагбауми, і ворота, в тому числі, так звані напівсфери й інші бетонні перешкоди. І, звичайно, проблема — це приватні транспортні засоби, які стоять на під’їздах до таких будівель».

Власник припаркованого авто, побачивши рятувальника, одразу перепаркував машину. А пан Іван принагідно нагадав водію про правила безпеки.

Іван Мариць також зазначає, що відповідальність за такі перешкоди на приватній території лежить саме на користувачах, власниках та обслуговуючих компаніях. А ось із незаконно встановленими обмежувачами на комунальній землі продовжить боротися «Управління благоустрою міста».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.