Увага! Нові правила надання субсидій

27 квітня уряд оновив програму надання субсидій. Відповідно до неї, починаючи з наступного опалювального сезону, субсидії будуть видаватись живими грошима. Відповідне рішення опубліковане на урядовому порталі. 

Що змінилося:

1. При призначенні субсидії враховуватимуть матеріальний стан родини. Якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років — крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення — субсидію не призначатимуть. Окрім того, доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи – в новій графі “інші доходи.

2. Субсидію відмінятимуть, якщо площа квартири власника перевищує 120 кв. метрів, а будинку  – 200 кв. м. (дана норма не стосується дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей). 

3. У випадку безробітних осіб субсидія надаватиметься тим, хто офіційно зареєстрований у службі зайнятості. Тим, хто працює без оформлення  в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматом рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень.

4. Пропорціонально зменшили норматив електроенергії, яку виділяють на опалення. Соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання  і становитиме 4,5 м3 на 1 м2 площі, електроопалення – 30 кВт.год на 1 м2 площі. При п’ризначені субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш ніж на 30%.

Окрім цього, змінили правила оформлення субсидії для внутрішньо переміщених осіб. Вони зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, з вказанням складу домогосподарства. Субсидію надаватимуть на основі обстеження матеріально-побутових умов. В об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) матимуть право приймати від громадян документи для оформлення субсидії і передавати їх органам соцзахисту.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.