Учні ІЛІТу вчилися розпізнавати кіберзлочини та протистояти їм

До ліцеїстів Ірпінського ліцею інноваційних технологій завітав аудитор із кібербезпеки, кіберфутуролог, консультант із кіберризиків, представник міжнародної консалтингово-аудиторської компанії Deloitte Ярослав Деркаченко. Про це повідомили на сторінці ліцею у фейсбуці.

Під час зустрічі ліцеїсти дізналися багато корисної інформації про кіберзлочини та найвідоміших злочинців у цій сфері, про ретаргетинг і цифровий портрет користувачів. Також Ярослав розказав школярам, як популярна серед підлітків соцмережа TikTok збирає інформацію про своїх користувачів та як вберегти себе у подібних соціальних мережах. Вкінці експерт нагадав підліткам й про авторське право.

«Дякуємо пану Ярославу за надзвичайно корисну та цікаву лекцію, сподіваємось на подальшу співпрацю», — написали в ІЛІТі.

Раніше учні Ірпінського ліцею інноваційних технологій мали змогу поспілкуватись з відомим американським інженером та фізиком, батько якого жив в Ірпені, Мартіном Купером. Саме він у 1973 році здійснив  перший у світі дзвінок мобільним телефоном.

Нагадаємо, 14 лютого у День дарування книг в ІЛІТі почали створювати найбільшу на Київщині шкільну бібліотеку іноземними мовами. До створення цієї книгозбірні вже долучилося багато небайдужих людей та компаній. Наприклад, книжки до бібліотеки ліцею вже передали видавництво «Фоліо», ірпінські медики та соцпрацівники, інтернет-провайдер «Домінет», підприємець Віталій Драган та інші.

Долучитись до створення бібліотеки можуть усі охочі. Для цього варто звернутись до директорки ІЛІТу Марії Гостін за телефоном +380934869833.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.