Учасники зимового пленеру в Ірпені готові презентувати свої роботи

Учасники другого художнього пленеру “Зима в Ірпені” готові презентувати результати своєї творчості. У вівторок, 13 лютого, у Центральній міській бібліотеці відбудеться підсумкова виставка робіт художників.

 

 

У зимовому ірпінському пленері взяли участь понад три десятки майстрів пензля і пера з Приірпіння та різних областей України. Серед них і заслужені художники Михайло Довгань, Олександр Ольхов, Василь Красьоха та Костянтин Могилевський. Пробували свої сили і вчилися у досвідчених майстрів і шестеро юних художників віком до 18 років. Всі вони представлять на виставці щонайменше по два своїх полотна.

 

“Другий пленер відрізняється від дебютного абсолютно іншою творчою атмосферою. Не можу пояснити чому так, але вона зовсім інша – зимова, сніжна, чарівна. Холод і фарби щось таке виробляють на тих полотнах – мурахи по шкірі. Адже художники працюють на натурі – це дивує і захоплює. Вони надзвичайні!”, – поділилася враженнями з кореспондентами “Правди Ірпеня” організатор пленеру, начальник відділу культури, національностей та релігій Євгенія Антонюк.

 

Нагадаємо, що до зимового художнього пленеру в Ірпені долучився й Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе. Він відомий у Грузії письменник і художник, є лауреатом багатьох літературних конкурсів, його полотна виставлені у популярних галереях Тбілісі. Художні виставки Гели Думбадзе двічі проходили й у Києві. В Ірпені Гела Думбадзе написав картину “Туман у горах” і подарував її містові на згадку про Грузію. Цю роботу можна буде теж побачити на фінальній виставці.

Початок виставки – о 15:00. Триватиме презентація до 18.00. Вхід вільний. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.