У Washington Post написали про відновлення Ірпінського ліцею «Мрія»

У американській газеті Washington Post написали про відновлення Ірпінського ліцею «Мрія» (колишня школа №17). У статті «Війна формує покоління українських школярів та вчителів» відомий в США журналіст Крістіан Керіл розповідає про освіту в Україні та, зокрема, в Ірпені, в умовах війни.

«Війна є частиною повсякденності для вчителів і учнів в Ірпені, передмісті Києва, яке минулого року стало відомим як місце звірств, скоєних російськими військами. У перші дні російського вторгнення в школу влучила ракета, але з того часу її відремонтували за кошти ЮНІСЕФ та інших донорів. Це робить школу 17 відносно заможною», — пише Керіл.

Також він наголошує, що за даними Міністерства освіти внаслідок російської агресії постраждало понад 2000 українських шкіл, і більше 300 із них є повністю зруйнованими.

«І, навіть, коли школи є фізично цілими, вони борються із відгомонами зруйнованої економіки, постійною загрозою повітряного нападу та щоденним стресом гострого конфлікту. Спостерігати за тим, як шкільні адміністратори, вчителі та учні справляють з цим тиском, розриває серце і водночас надихає», — поділився своїми враженнями автор.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.