У Ворзелі не змогли ухвалити перехід Петро-Павлівського храму до ПЦУ

У Ворзелі відбулися збори релігійної громади селища. На них мешканці мали намір проголосувати за перехід Петро-Павлівської парафії УПЦ (МП) до Православної церкви України. Однак, цього не вдалося зробити. Як зазначають в Бучанській міській раді, через провокації прихильників московського патріархату.

Понад 160 мешканців Ворзеля зібралися у школі №10, щоб вирішити, до якої церкви вони хочуть належати, але так і не змогли проголосувати.

348422447_779996036809833_8801047961714103734_n

«Ми вдячні кожному ворзелянину, хто прийшов підтримати українську церкву. Будемо проводити роз‘яснювальну роботу і просити кожного патріота Ворзеля прийти наступного разу. Розраховуємо провести наступні збори протягом найближчих тижнів», – зазначила голова ініціативної групи релігійної громади селища Тетяна Шепіль.

Як зазначають у міськраді, всього у Ворзелі діє 4 храми і тільки один із них досі належить до Української православної церкви (МП).

Нагадаємо, наприкінці квітня, під час 29-тої сесія Ірпінської міської ради, депутати звернулися до керівництва держави щодо заборони діяльності релігійних організацій Української православної церкви московського патріархату.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.