У Ворзелі епідемія?

У Ворзелі у школі № 5 у 12 школярів виявлено алергічний дерматит. Влітку у приміщеннях школи проводився поточний ремонт у класних приміщеннях та у підвалі. У класах фарбували дерев’яну підлогу, а в підвальному приміщенні проводилися оздоблювальні роботи стін. Можливо, це й стало причиною алергії у дітей. Повідомила прес-служба Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

У дітей, на шкірі яких були прояви висипань оглянули інфекціоніст та дерматовенеролог КЗ «Ірпінська центральна міська лікарня» та встановили діагноз алергічний дерматит.

Опитування батьків школярів показало, що перші випадки висипу з’явились ще 19 жовтня в учнів 4-А класу. Помітивши на шкірі дітей висипання невідомої ґенези дехто із батьків звернувся до дільничного педіатра. Інші дали своїм дітям антигістамінні препарати самостійно, без призначень лікаря. За свідченням батьків, після прийому антигістамінних препаратів прояви висипання зникали.

Із відновленням навчального процесу після канікул, знову почали з’являтись прояви висипань у дітей. Проте, зі слів директора, батьки не повідомляли про ці факти керівництву школи.

Як зазначає Олександр Чепурний, головний санітарний лікар Київської області, хоч ремонтні роботи проходили вже кілька місяців тому, реакція може бути викликана початком опалювального сезону.

Із увімкненням тепла, поверхні нагріваються і можуть спричинити міграцію речовин, що негативно впливають на здоров’я дитини. Загострити ситуацію може і недостатнє провітрювання приміщень. Щоб підтвердити або спростувати цю гіпотезу, необхідно провести низку лабораторних досліджень.

Відтак, до школи виїхала бригада лабораторного центру Держсанепідслужби Київської області для відбору зразків. Епідеміологічне розслідування випадку триває.

Джерело: http://galinfo.com.ua/

924009248

Bookmark the permalink.

Comments are closed.