У власність Ірпінській громаді повернули 1,4 гектари землі

Бучанська окружна прокуратора повернула територіальній громаді Ірпеня 1,4 гектари землі. Це 14 земельних ділянок, які раніше на підставі рішення Ірпінської міськради виділили громадянам для будівництва й обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд. Про це повідомляють у Київській обласній прокуратурі.

Як повідомили журналістам ITV в Ірпінській міськраді, йдеться про рішення ради 2010 року.

Громадяни, яким надали ці ділянки, оформили на них право приватної власності та перепродали землю. Загальна вартість землі складає понад 18 мільйонів гривень.

“Враховуючи, що землі незаконно вибули з комунальної власності, прокуратура звернулася до суду з позовом. Послідовно відстоюючи свою позицію, прокуратура довела законність своїх позовних вимог. Як наслідок, позов прокуратури задоволено у повному обсязі. На виконання рішення суду, право комунальної власності на зазначені земельні ділянки зареєстровано за Ірпінською міською радою. Відтак вони повернуті законному власнику – територіальній громаді”, — зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, у Бучанському районі правоохоронці викрили професійних торговців зброєю. Їх затримали одразу після чергового продажу.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.