У цьому році завершать ремонт постраждалої від російської агресії Гостомельської амбулаторії

У Гостомелі активно триває ремонт амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, який планують завершити до кінця цього року. Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Друзі, маю гарні новини з Гостомельської амбулаторії КНП «Ірпінській міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Тут на повну триває ремонт, який завершиться вже у цьому році і лікарі прийматимуть громадян в оновленому закладі», — зазначив Маркушин.

Наразі відновлюють та утеплюють фасад. У кабінетах першого поверху, де працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти, проводять косметичний ремонт. У підвалі майже повністю облаштовано укриття. Також для амбулаторії придбають лабораторні столи, кушетки, шафи, оргтехніку та апарати УЗД.

Як відомо, амбулаторія постраждала від рук росіян, які облаштували у приміщенні свій штаб та понівечили кожен кабінет. Вибухами була повністю знищена покрівля, вікна, вхідна група, фасад був посічений уламками снарядів.

За словами очільника Ірпеня, директор КНП «ІМЦПМСД» Андрій Левківський з лікарями амбулаторії вирішили поновити прийом населення попри відсутність світла й тепла, адже в Гостомель почали повертатися люди. Вже на початку травня лікарі вийшли на роботу майже у повному складі. Зараз вони мать близько 10 000 укладених декларацій, до війни ця цифра коливалася у межах 12 000.  

«У лютому за допомогою Міжнародного медичного корпусу, з яким Ірпінський центр підписав меморандум, у амбулаторії відновили дах та запустили опалення. Вікна профінансувала Київська ОВА. Теперішній ремонт адміністрація центру проводить за кошти USAID Ukraine. Це вже другий грант від агенції. Він складає 241 000 доларів і частково покриває необхідний ремонт. Дякую директору КНП «Ірпінській міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Андрію Левківському та усім працівникам первинної медичної ланки за вашу віддану роботу і постійне вдосконалення рівня первинної медицини в Ірпінській громаді!», — додав Олександр Маркушин.

Нагадаємо, нещодавно Ірпінська міська центральна лікарня отримала важливе медичне обладнання від благодійників: кювез для недоношених малюків, електричний підйомник для лежачих хворих, електричний вертикалізатор, подушки та постільну білизну.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.