У селах Ірпінської громади встановлюють системи оповіщення населення

Сьогодні у селі Козинці Іріпнської громади працівники Муніципальної варти почали встановлювати систему оповіщення повітряної тривоги та інших надзвичайних ситуацій. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

«Також цього тижня така система буде встановлена в Діброві та Забуччі. У Михайлівці-Рубежівці одна вже встановлена, і мають бути змонтовані ще дві системи оповіщення. Друзі, будь ласка, не ігноруйте звуки сирени, яка вмикається під час потенційної повітряної небезпеки! Бережіть себе і своїх близьких!», — зазначив міський голова.

Як повідомляють у Муніципальній варті, такі системи працюють від пульту ДСНС.

«Ці сигнально-гучномовні пристрої обладнані акумуляторною батареєю з електроживленням не тільки від зовнішнього джерела живлення постійного струму, а і від сонячних батарей. Звук надходить із чотирьох зовнішніх активних акустичних систем, направлених у різні сторони», — розповіли у Мунварті.

Варто зазначити, що у різних частинах Ірпеня також вже встановлені рупорні гучномовці, якими підтримується мережева трансляція – відтворення аудіофайлу в реальному часі.

«З ситуаційного центру Муніципальної варти можна транслювати різні повідомлення інформаційного характеру, або ж оповіщати відвідувачів про виникнення надзвичайної ситуації, — пояснили мунвартівці.

Нагадаємо, для мешканців Ірпеня, Михайлівки-Рубежівки, Забуччя, Козинців та Діброви також працює цілодобова «гаряча лінія» Муніципальної варти Ірпінської міської ради: (073) 07-00-557; (068) 379-92-27; (04597) 60-400.

За вказаними мобільними номерами можна звернутися через месенджери Telegram, WhatsApp, Signal та Viber.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.