У парку «Дубки» висадили пророщені жолуді (відео)

Жолуді, які восени комунальники зібрали в ірпінських парках та лісах, повернулися на рідну землю. Сьогодні майбутніх велетнів висадили у місцевому парку «Дубки».

Юлія Пітенко, членкиня міжнародної ради руху «Slow Food»:

«Я так про це мріяла, щоб посадити саме дуби. Це ж не тільки символ, Україна — це дубова країна. А це незламні дуби, це такий генотип».

До акції долучилися представники різних міжнародних організацій, студенти, митці, журналісти. Жолуді вони отримали ще восени. Тоді під час форуму в Києві «Управління благоустрою міста» роздало незламні жолуді усім охочим.

Валерія Бондаренко, експертка з питань солідарної економіки проєкту USAID «Економічна підтримка України»:

«Вони зупинили ворога, так само, як і воїни, ірпінці тут, на підступах до Києва. І вони постраждали. Дуже багато зелених насаджень було знищено, понад дві тисячі в Ірпені. Але дуби, навіть пошкоджені, вистояли і надали потомство, надали таких маленьких жолудят. І ось ми зігріли їх теплом своєї душі і виростили на підвіконнях, на балконах».

До висадки долучилися і матері загиблих добровольців з Ірпеня. Вони посадили дуби у пам’ять про своїх загиблих синів — Сергія Смірнова, Назарія Драшпуля та Ігоря Сухих.

Ірина Сухих, мати загиблого добровольця:

«Посадимо цей дубок на згадку, щоб діти, внуки приходили. Будемо приходити поливати. Ми часто у цьому парку буваємо, тепер будемо ще частіше».

Марія Драшпуль, мати загиблого добровольця:

«Мій син народився в Ірпені і його батько теж. У нас вже у шостому поколінні наш син ірпінець. Я рада, що змогла посадити цей дуб. Будемо доглядати за ним».

Оксана Смірнова, мати загиблого добровольця:

«Ми так стояли в стороні і думали, як було би гарно зробити алею в честь наших хлопців. І тут нам просто запропонували. За це щиро дякуємо, що ми змогли посадити цього дубочка в честь мого синочка. Це була така моя мрія. Мабуть, і нездійснена, бо я навіть не знала, що так можна прийти і посадити дубочка».

Ідею створення алеї підтримали й в Управлінні благоустрою.

Катерина Пасюк, керівниця КП «Управління благоустрою міста»:

«Мені дуже подобається ця ідея. Ми говорили про це, але це ще має бути якось систематизовано все, проговорено. Якщо про це говорять матері, ми не можемо не скористатися цією можливістю. І я думаю, що обов’язково буде втілено і  реалізовано в життя».

А поки ірпінські велетні пустили коріння не тільки у парку «Дубки», а й на Полтавщині, Харківщині, у Бессарабії та навіть в Канаді.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.