У нашому регіоні засуджені користуються мобільними та комп’ютерами

Окремі положення Закону України «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо адаптації правового статусу засудженого до європейських стандартів» викликали певний резонанс у суспільстві, адже відповідно до цих документів передбачається користування засудженими глобальною мережею Інтернет та здійснення телефонних розмов у межах мобільного зв’язку.

Так, відповідно до новел кримінально-виконавчого законодавства в Ірпінському виправному центрі № 132 близько 189 засуджених забезпечені мобільними телефонами за власний рахунок. На сьогоднішній день у них є можливість для телефонних переговорів, які проводяться за їхній рахунок і під контролем представника адміністрації.

У Бучанській виправній колонії № 85 обладнано приміщення для надання засудженим доступу до глобальної мережі Інтернет у комп’ютерному класі загальноосвітнього навчального закладу установи.

Прийом засуджених в установу виконання покарань проводиться спеціальною комісією під наглядом начальника установи. Процедура прийому передбачає повний обшук засудженого, знайдені під час обшуку заборонені предмети вилучаються та передаються на склад установи. Під час прийому проводиться також медогляд, результати якого зазначаються в особистій медичній картці засудженого. Протягом 3 діб з моменту прибуття засудженого в установу його родичам відправляється письмова заява, в якій зазначається місцезнаходження установи, повідомляється про права засудженого на переписку, отримання посилок, передач, бандеролей, побачення та телефонні розмови. В кожній установі неухильно виконується розпорядок дня. Засудженим, які відбувають покарання у виправному центрі, дозволяється мати при собі портативний персональний комп’ютер та аксесуари до них, мобільний телефон, зареєстрований в черговій частині установи.

Новими Правилами внутрішнього розпорядку детально регламентовано порядок відвідування установ з метою ознайомлення з умовами тримання та праці засуджених, проведення концертів, виступів, богослужінь тощо, спілкування (побачення) із засудженими, їх фото- і відеозйомки, а також ознайомлення з умовами праці персоналу та функціонуванням об’єктів установ виконання покарань. Тому завжди можна особисто переконатися, що їхні права не порушуються.

У нашому регіоні засуджені користуються мобільними та комп’ютерами

Bookmark the permalink.

Comments are closed.