Тіло створюється розумом

Метод Пілатеса – це система нескладних, але дуже ефективних вправ, розроблена для того, щоб повернути людей до їх природного стану, заново навчити їх рухатися так, як вони вміли в дитинстві – легко, вільно, пластично, зробити їх тіла і хребет гнучкими, сильними, витривалими. Це – контроль над організмом і, отже, над якістю свого життя. При цьому система є абсолютно безпечною і підходить абсолютно всім, незалежно від статі, віку та фізичної форми. Пілатес – система вправ, спрямованих на детальне опрацювання м’язів тіла включаючи дрібні, які збільшують рухливість суглобів, хребта та еластичність зв’язок. Ніякі інші вправи не роблять настільки м’якої дії на тіло, одночасно зміцнюючи його. Тренування за цією системою безпечне, його використовують навіть для терапії після травм хребта. Свою назву “пілатес” отримав від імені творця системи, Джозефа Пілатеса.

Ефективність тренування для жінок:

–          робота з проблемними зонами (втягується живіт, прибирається жир зі стегон і сідниць),

–          зміцнення тазових м’язів, сила яких необхідна при пологах, а також відновлення після пологів.

Навіть вагітним жінкам можна і дуже корисно займатися пілатесом, так як якість вправ важливіша їх кількості. Дуже часто методики страждають однобокістю, що призводить до болів в спині, шиї, попереку. Це відбувається тому, що такі методики розробляють підготовлені м’язи, залишаючи дрібні в бездіяльності. У пілатес жодне вправа не призводить до м’язового дисбалансу. На заняттях пілатесом можна навіть трохи вирости! Вправи не призведуть до збільшення м’язової маси або до кубиків на животі, але дозволить зміцнити організм зсередини, стати гнучкішою, стрункішою і уникнути багатьох хвороб у майбутньому.

Основні принципи:

– Дихання – це і основний принцип, і мета пілатесу, оскільки воно вкрай важливо для доброго здоров’я. Правильне дихання сприяє насиченню крові киснем, збільшує об’єм легенів, дозволяє управляти енергією організму

– Здорове кровообіг – основа життя нашого тіла. Всі вправи і рухи в пілатесі збільшують частоту серцевих скорочень і допомагають прискорювати циркуляцію крові, а правильне дихання збагачує її киснем. В результаті серцевий м’яз зміцнюється, а судини стають еластичними.

– Граціозна і кероване виконання абсолютно природних рухів – одна з головних цілей пілатесу. Залучення в роботу бездіялі досі м’язи дозволяє зняти навантаження з тих, що були перевантажені. Побудова силового м’язового каркаса навколо хребетного стовпа (хребта) і суглобів знижує на них навантаження і покращує їх харчування. А правильна кінематика рухів виключає травми.

Головною метою будь-якої фітнес-програми є перетворення її в звичку, а метод Пілатеса – це звичка, яку легко полюбити. В результаті ви отримуєте силу і гнучкість, поліпшення постави, рівноваги і координації, сильний прес, сильне серце, підвищення загального тонусу. Медичні дослідження підтверджують ефективність пілатеса в позбавленні від болю в спині, лікуванні травм хребта, боротьбі з остеоартритом, остеопорозом, наслідків травм колінних і плечових суглобів, головного болю, а також наслідками стресу.

Заняття в Ірпені проходять у понеділок, середу та п’ятницю з 19.30 до 20.30.

Вони не вимагають попередньої підготовки і підходять для жінок з будь-якими фізичними можливостями. З собою потрібно мати килимок.

Ціна за місяць –300 грн., разово – 35 грн.

Довідки за тел.: 063 612 8196 (Марія).

pilates-and-relax-cartoon-vector_23-2147498177

Bookmark the permalink.

Comments are closed.