У Михайлівці-Рубежівці відзначили День Незалежності України (відео)

Згорьована мати прийшла до свого сина Олександра. А він ось тут, на фотографії посеред інших героїв. У День Незалежності мешканці Михайлівки-Рубежівки прийшли на «Співоче поле» відзначити найважливіше свято України, подякувати воїнам за свободу та віддати шану полеглим односельцям.

Ганна Юріївна, мама загиблого героя:

«Час не лікує. Якби більше втрат не було. А на сьогоднішній день у моїй родині вже п’ятеро постраждало».

Напередодні свята Ірпінська міська рада присвоїла звання почесних громадян міста 11 мешканцям Михайлівки-Рубежівки. Посмертно. Пам’ятну відзнаку та відповідне посвідчення вручили родичам загиблих воїнів.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Нам допомагають зброєю. Нам допомагають фінансово. Нам допомагають гуманітарною допомогою. Але Україна платить найдорожчу ціну-це життя наших хлопців. Це життя наших героїв».

Андрій Помазан, депутат Ірпінської міської ради:

«32-ий рік як Україна виборола свою незалежність. І сьогодні ми знову за неї боремось. Боремося щодня, боремося щоночі. Низький уклін усім нашим воїнам. Світла пам’ять і вічна пам’ять усім, хто загинув у цій страшній війні. І найголовніше побажання, щоб наступний День незалежності ми святкували вже разом з перемогою».

32-гу річницю Незалежності України мешканці Михайлівки-Рубежівки вийшли зустрічати із 12-метровим жовто-блакитним стягом. Цей прапор багато років служив місцевій школі.

Валентина Приходько, директорка Михайлівсько-Рубежівського ліцею

«Нашому прапору 16 років. Він у нас завжди на свята висить. І зустрічаємо першого вересня і проводжаємо останній дзвоник і випускний. А цього року вперше винесли на майдан зустрічати День Незалежності».

Цього дня і сум, і радість переплелися, — кажуть мешканці громади. Бо горді за Незалежність країни, але сумно — бо війна.

Мешканка Михайлівки-Рубежівки:

«Тільки хочеться перемоги, мирного неба. Щоб сини вернулися».

Мешканка Михайлівки-Рубежівки:

«І сили, і підтримки хлопцям, нашим ЗСУ».

Катерина Пасюк, депутатка Ірпінської міської ради:

«Я бажаю нам, щоб ми дочекалися якнайшвидше перемоги. Щоб повернулися наші хлопці і дівчата живими і здоровими додому».

Ірина Кравчук, староста Михайлівсько-Рубежівського округу:

«Я бажаю кожному з вас у своєму серці, у своїй сім’ї, у своїй родині мати затишок, мати злагоду, щоб був мир і щоб ми усі разом з вами завжди вірили і крокували разом до перемоги».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.