У Мінрегіоні розповіли історію ірпінчанки, яка майже завершила ремонт будинку за програмою єВідновлення

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України розповіли історію ірпінчанка Лариси Гармаш, яка не тільки отримала кошти, а й майже завершила ремонт будинку по програмі єВідновлення.

«Її будинок, розташований в місті Ірпінь, на Київщині, був сильно пошкоджений: стіни побиті уламками боєприпасів, а через обвал колон, які були частиною конструкції будинку, і частково підтримували дах, він почав рушитися» — зазначають у міністерстві.

Зараз в будинку Лариси Гармаш вже завершене відновлення фасаду: стіни відбудовані так, що за рахунок відмови від зруйнованих колон, збільшений простір всередині, зроблена теплоізоляція, штукатурка, всі інші необхідні роботи й будинок пофарбований. На фінальній стадії й внутрішні роботи.

Усі документи були оформлені через застосунок Дія.

Щоб отримати допомогу необхідно зробити наступні кроки:

1. Подати повідомлення про пошкоджене майно в Дії.

2. Відкрити рахунок єВідновлення в банку.

3. Подати заяву на отримання допомоги в Дїї.

4. Дочекатися обстеження житла та схвалення рішення.

5. Отримати гроші на картку єВідновлення.

 «Це взагалі було набагато простіше, ніж я думала, тому через єВідновлення ми знайшли майстрів, які співпрацюють з програмою, вони зареєстровані. Хлопці приходили з підрядниками, дивились, що потрібно, скільки чого… тобто тільки вони тобі показують, скільки це коштує і роботи окремо рахувались. І ми просто розраховувались. І це набагато простіше, ніж ти думаєш», — розповідає Лариса Гармаш.

Процедура отримання допомоги максимально цифровізована. Всі документи подаються через додаток Дія, а після того, як спеціальна комісія зафіксує та підтвердить пошкодження, розраховується розмір виплати. Гроші приходять на спеціально відкриту електронну банківську карту.

Нагадаємо, в Ірпінській громаді вже погоджено 1577 виплат на ремонт пошкодженого майна за програмою «єВідновлення». Загальна сума виплат — понад 167 мільйонів гривень. А на компенсацію за зруйноване житло видано та сформовано 30 сертифікатів на більш ніж 110 мільйонів гривень.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.