У лікарнях, що отримали статус кластерних, облаштують реабілітаційні відділення

У лікарнях, які отримали статус кластерних, планують облаштовувати реабілітаційні відділення. У Бучанському районі єдиною кластерною лікарнею стала Ірпінська центральна лікарня. Як повідомив журналістам ITV директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня» Антон Довгопол, плани створити реабілітаційне відділення у лікарні є.

«Так, такі плани є, будемо працювати у цьому напрямку», — прокоментував Довгопол.

Загалом у Міністерстві охорони здоров’я планують створити близько 7 800 ліжок для реабілітації. 5 000 із них — у кластерних лікарнях.

«У всіх 136 кластерних медичних закладах реабілітаційні відділення повинні бути забезпечені всім необхідним обладнанням та якісно відремонтовані. Доручив кожному керівнику обласного департаменту охорони здоров’я донести до керівників кластерних лікарень своєї області важливість та пріоритетність якісних ремонтів реабілітаційних відділень», — наголосив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, на початку червня відповідно до нового етапу медичної реформи усі лікарні Київщини поділили на надкластерні, кластерні і загального профілю. Нововведення запрацює з 2024 року. Що це означає і як вплине на надання медичних послуг мешканцям громади – у прямій мові директора КНП «Ірпінська центральна міська лікарня» Антона Довгопола ТУТ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.