У Фіскальному університеті знайомилися з форсайтом у державному секторі

Нещодавно у Фіскальному університеті знайомилися із темою форсайту у державному секторі. До закладу вищої освіти завітав експерт з незалежного врядування консультативної місії Європейського союзу Євген Килимник. Про це повідомляється на офіційному сайті університету. 

“Ми вирішили розповсюдити інформацію про новітні методики прогнозування та стратегічно важливі фактори, що стосуються майбутнього нашої держави у всіх сферах суспільного життя. Таким чином, долучити студентів та навчити застосовувати цю методику, зокрема, у написанні наукових, дипломних та курсових робіт”, – розповіла організатор заходу, кандидат економічних наук Олена Сокирко.

Форсайт – дисципліна, що пов’язує в собі стратегічне та аналітичне дослідження, прогнозування та розробку державної політики.

“Ми живемо у світі, який одночасно є нестабільним, невизначеним і неоднозначним, тому потрібно застосовувати нетривіальні методи управління. Форсайт дозволяє зрозуміти на скільки добре ми знаємо фактори, які впливатимуть на зміни, та оцінити нашу готовність до того, що чекає у майбутньому”, – зазначив Євген Килимник.

Студенти зауважили, що подібних лекцій потрібно проводити якомога більше, адже всю теоретичну інформацію вони можуть почерпнути з інтернету, а досвід практиків для них важливіший. “Завжди цікаво слухати практика, адже можна почерпнути для себе щось нове. Практики швидко орієнтуються у нововведеннях, випробовують на практиці та доносять студентам, а поінформований студент –  озброєний студент”, – поділився студент 4 курсу ННІ фінансів, банківської справи Володимир Плахотнюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.