У Фіскальному університеті читали лекцію американські юристи

Нещодавно з відкритою лекцією у Фіскальному університеті виступив американський юрист, професор, доктор юриспруденції Університету “Ріджент” (Вірджинія, США) Джеймс А. Девідс та професор правознавства, директор онлайн програми Всесвітньої незалежної школи права Юрій Мантілі, президент асоціації “Еммануїл” Стів Вебер. Про це повідомляє офіційний сайт університету. 

Крім цього. на заході були присутні іноземні студенти: Ліз Рерік та Наташа Дилів. Доктор Джеймс А. Девідс навів цитати засновників Сполучених Штатів й авторів Конституції США щодо пріоритетності морально-етичних цінностей у розбудові держави й права.

Учений заявив, що все управління США відбувається здебільшого на місцевих рівнях. “Місцеве самоврядування набагато краще знає про проблеми громадян. Таким чином влада належить людям, – зазначив Джеймс А. Девідс. Саме завдяки чудовій концепції щодо розподілення влади, зафіксованій в Конституції 230 років тому і заснованій на християнському світогляді, й дотепер ми являємось процвітаючою країною, оскільки думали про принципи, які важливі на століття. Зосереджуватись потрібно на окремому індивідуумі, один за одним, щоб кожен починав думати про те, як він може покращувати суспільство і бути у ньому корисним”.

Загалом захід пройшов в приємній дискусії. Студенти та курсанти цікавились правовим регулюванням суспільства та регулярно ставили питання. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.