У День захисників та захисниць в Ірпені вшанували пам’ять загиблих героїв (відео)

1 жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць, а також День територіальної оборони. У цей день ірпінці зібрались поруч з пам’ятником теробороні, щоб вшанувати пам’ять усіх загиблих воїнів.

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради:

«Я хочу подякувати кожному захиснику і захисниці за те, що ви робите сьогодні і робите для того, щоб ми могли з певністю робити все можливе для Незалежності нашої Україні. Слава кожному, на жаль, хто залишився в строю назавжди, слава кожному захиснику і захисниці».

Пам’ять усіх, хто загинув за Незалежність України, вшанували хвилиною мовчання та спільною молитвою.

Богдан Ведмідь, настоятель Храму Покрови Божої Матері Православної Церкви України:

«Так, як Пресвята Богородиця покрила своїм частивим офором всіх молитвинників, які були у храмі, це не був якийсь винятковий жест, це не історична давня подія, це те, що ми відчуваємо з вами сьогодні і зараз. Так і наші захисники покривають нас з вами, забезпечивши мирне небо над головою»

Також символічно у День територіальної оборони різні відзнаки отримали представники Добровольчого формування Ірпінської територіальної громади.

Покласти квіти до пам’ятника територіальної оборони прийшли родичі загиблих військових, родичі тих, хто просто зараз захищає нашу країну на фронті, та інші містяни, які ніколи не забувають своїх героїв.

Марія, мешканка Ірпеня:

«Я сподіваюсь, що інші захисники і солдати, які обороняють нашу країну в цей час, повернуться живими всі, і ми переможемо!».

Юлія, дружина загиблого захисника Ірпеня:

«Щоб усі повернулися живими і щоб діти більше не залишалися без батьків, і щоб скоріше настала перемога».

Олеся, мешканка Ірпеня:

«Хай буде мир в Україні, хай буде завжди слава в Україні, хай мами дочекаються своїх синів».

Віра, мешканка Ірпеня:

 «Щоб були живі, здорові та повернулися усі з перемогою».

Окрім пам’ятника теробороні люди збиралися і на Алеї Героїв АТО та поруч з Пам’ятним хрестом на території церкви. Цю частину вулиці поруч із Храмом Пресвятої Богородиці планують перейменувати на вулицю Героїв та створити тут меморіальний комплекс. Щоб кожен мешканець міста та його гість міг вшанувати пам’ять тих, хто захищав нашу землю.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.