У червні в Ірпені стартує будівництво першого нового будинку на місці демонтованого (відео)

Уже незабаром, у червні, в Ірпені стартує відбудова першого демонтованого у місті будинку. Це була п’ятиповерхівка на Гостомельському шосе, 12, 14, 16. На місці руїн збудують новий багатоквартирний, але вже дев’ятиповерховий будинок. Проєкт будівництва впроваджується МОМ (Міжнародною організацією з міграції) за підтримки уряду Німеччини.

Ілля Шепунов, інженер МОМ:

 «Зараз розробляється проєктна документація. Але ми не є замовниками для цієї проєктної документація. Замовник – Ірпінська міська рада. І як тільки вони розроблять проєктну документацію та пройдуть технічну експертизу, вони нададуть нам права замовника разом з цим проєктом і ми почнемо будівництво девятиповерхової будівлі».

У новому будинку буде 76 квартир. У ньому поселяться ті ж мешканці, які жили тут до руйнації. На реалізацію цього проєкту уряд Німеччини планує виділити 3 мільйони євро.

Йохен Фласбарт, державний секретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини:

«Побудова нового будинку коштуватиме приблизно 3 мільйони євро. Ми сподіваємося, що разом з партнерами це реалізуємо. Так, війна ще не закінчилася, вона триває. Але ми розуміємо, що людям потрібно десь жити, дітям ходити у садочки і школи. Тому так, зараз слід починати відбудову».

Окрім цього, за підтримки німецького уряду вже частково відновили багатоквартирний будинок на Северинівській, 154 б. Ще декілька місяців тому він виглядав так. А наразі тут вже підсилили п’ятий поверх, частково накрили дах та вставили вікна. Ці роботи теж виконала команда МОМ. І це ще не все.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«У планах міжнародної організації – на останньому поверсі повністю зробити ремонт людям у квартирах, зробити фасад будинку, зробити утеплення, довести дах уже до кінця. Взагалі пройтися по фасаду, щоб логічне завершення цього ремонту було».

Ігор, мешканець Ірпеня:

«Це дуже добре, якщо нам поможуть. Люди будуть жити десь, буде свій прихисток. Тим паче там дуже багато дітей маленьких на пятому поверсі, так що це дуже важливо».

Представники МОМ тадержсекретар міністерства економічного співробітництва Німеччини зазначили, що після реалізації цих проєктів шукатимуть можливості для втілення у життя наступних.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Ще МОМ за підтримки уряду Німеччини, окрім відбудови будинку на Гостомельському шосе, 12, 14, 16, ще буде капітально ремонтувати Северинівську, 160 і 162. Сподіваємося, що співпраця буде плідною і ми якнайшвидше закінчимо ці об’єкти».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.