У Боярці маленький хлопчик потрапив до реанімації з правцем

На Київщині рятують 2-річного хлопчика, який захворів на правець. У обласній лікарні у Боярці бореться за життя Кирило Овдій. Малюкові лише два роки і вісім місяців, вже майже тиждень він у реанімації на апараті штучного дихання, йдеться в сюжеті ТСН.

Це був єдиний спосіб припинити безперервні болючі судоми та запобігти загрозі зупинки дихання. Мама вичитала в інтернеті, що краще не вакцинувати до трьох років сина і зробила це, про що тепер шкодує.

Кирилові вкололи протиправцеву сироватку, але вона діє лише на токсини в крові та безсила проти тих, що вже встигли проникнути в нервову систему. Прогнозів медики не роблять, кажуть лише, що стан тяжкий – загроза смерті зберігається, якщо токсин викличе параліч серцевої мускулатури. Малюка планують тримати на апаратах щонайменше протягом трьох тижнів.

Зверніть увагу! Правець – смертельна інфекційна хвороба, що вражає нервову систему і паралізує кінцівки. Що нею можна заразитися лише через велику рану й пряме потрапляння землі – лікарі вважають не зовсім правильним. Бо інколи достатньо буває навіть мікротравми, а збудник може бути на траві, на підлозі, в піску чи транспорті.

Лікарі  наполягають, що вакцинуватися потрібно як дітям, так і дорослим, останнім – щодесять років.

Детальніше в сюжеті ТСН:

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.