Цифровізація ОСББ: збори по відеоконференції та голосування за допомогою електронного підпису

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який вносить зміни до законів України, які регулюють діяльність ОСББ. Внесені зміни допоможуть цифровізувати процедуру прийняття рішень у багатоквартирних будинках. Детальніше про зміни розповів депутат Ірпінської міськради Андрій Літвинов.

«Для чого це? Багато ОСББ стикнулися з проблемою, яка полягає у тому, що під час воєнного стану багато мешканців роз’їхалися по Україні і взагалі по світу. Провести збори і винести важливі для будинку рішення стало дуже складно. Тому що треба зібрати мешканців, а це було обов’язково під підпис, під протокол, треба була особиста присутність людини, а тепер ми стаємо більш диджиталізованими. У нас тепер дозволили проводити збори по відеоконференції і також можна робити розсилку електронною поштою, за згодою власника приміщення, сповіщати про збори та їхнє рішення. І третє, що важливо, тепер можна збирати підписи, голосувати «за», «проти», «утримався» за допомогою електронного підпису та електронного документообігу», — розповів Андрій Літвинов.

Зміни внесені до двох ЗУ «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.