Товариство «Відважних» та Спілка письменників України створять книгу «Діти війни» (відео)

Щоб розказати про війну очима маленьких українців, товариство «Відважних» та Спілка письменників України створять книгу «Діти війни». До неї ввійдуть розповіді, вірші та малюнки малих і юних мешканців Київщини, які пережили окупацію, евакуацію та інші жахи російської агресії.

Відповідний меморандум підписали голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський та співзасновник товариства «Відважних» Володимир Карплюк.

Володимир Карплюк, СЕО товариства «Відважних», голова Інвестиційно ради Ірпеня:

«З ініціативою вийшла Спілка письменників. Ми підтримали цю ініціативу. Чому? Тому що ми прекрасно розуміємо, що дітям особливо важко переживати всі ці воєнні події і до сьогодні важко переживати. Багато діток ще не повернулося додому, але вони через творчі реалізації згадують про дім, згадують про ті ситуації, які були».

І щоб дати можливість дітям розповісти свої історії, товариство «Відважних» виступає спонсором цього проєкту. Віднині стартує збір матеріалів для книги.

Михайло Сидоржевський, голова Національної спілки письменників України:

«Все потрібно фіксувати для історії, для того, щоб наші нащадки, майбутні українці знали, пам’ятали, яку страшну загрозу ми пережили. Яку ми переживаємо сьогодні, Україна, український народ, українська нація. І тому це – дуже важлива ініціатива».

У межах проєкту буде створено спеціальну робочу групу, яка відбиратиме й адаптуватиме спогади дітей для публікації. А співзасновник товариства «Відважних» Володимир Карплюк повідомив, що у залежності від кількості історій у майбутньому може бути створена серія книг «Діти війни».

Варто нагадати, що саме товариство «Відважних» є засновником Літературної премії Ірпеня – найбільшої в Україні за розміром преміального фонду. Минулої осені було оголошено про початок прийому літературних творів на здобуття премії за 2022-2023 роки. Вручать її у серпні цього року, а преміальний фонд складе 500 000 гривень.

Що ж до книги «Діти війни», то надіслати роботи дітей можна, відсканувавши кюар-код, який ви бачите на екрані. З детальнішою інформацією можна ознайомитися за посиланням у описі під відео.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.