Мер Ірпеня відмовився виділити землю нардепам

Системний політичний тиск, який чиниться на міського голову Ірпеня Володимира Карплюка, здійснюється через те, що він відмовив у незаконному виділенні земельних ділянок кільком впливовим народним депутатам. Після цього проти Ірпінського міського голови розпочалася брудна інформаційна кампанія, замовники якої не пошкодували сотень тисяч доларів на сюжети в ефірах провідних загальнонаціональних телеканалів.

За інформацією джерел в Ірпінській міській раді, ще в квітні 2015 кілька народних депутатів неофіційно звернулися до мера Ірпеня з вимогою виділити земельні ділянки на помічників-консультантів цих депутатів, більшість з яких були жителями міста Києва та інших регіонів України. Після того, як Володимир Карплюк повідомив нардепам, що землі в Ірпені майже немає, а першочергове виділення земельних ділянок буде учасникам АТО і сім’ям загиблих воїнів, на міського голову почався політичний тиск з використанням депутатських мандатів і маніпулятивних замовних сюжетів на провідних телеканалах.

Саме ці народні депутати можуть стояти за натравлюванням мера Ірпеня з місцевими активістами. Сценарій був один і той же: невідомі били місцевих активістів, а на наступний день, з уст наближених до цих нардепів діячів, лунали звинувачення у бік Ірпінського міського голови. Сам Карплюк не тільки спростовував ці звинувачення, а й неодноразово публічно звертався до керівництва Міністерства внутрішніх справ з проханням розслідувати побиття жителів Ірпеня.

Після цього за підтримки народних депутатів, які замість ділянок отримали ляпас від Карплюка, на нього нацькували на швидку руку створену комісію при Київській ОДА, яка повинна була перевірити рішення виконкому Ірпінської міськради, проте в результаті перевищила свої повноваження і здійснювала перевірку рішень Ірпінської міської ради, а не виконкому. Це стало причиною того, що зловживання повноваженнями кожного члена комісії стали предметом перевірки Генеральної прокуратури та Національної поліції.

Чітко спланована кампанія проти мера Ірпеня має мету: отримання доступу до земельних ресурсів Ірпеня та Приірпіння.

Володимир Карплюк став мером в жовтні 2014 року. На місцевих виборах у 2010 році він набрав більше голосів на посаду мера за результатами підрахунку протоколів з мокрими печатками, однак Партія регіонів сфальсифікувала результати виборів і мером було оголошено регіонала.

Протягом останнього року в Ірпені реконструювали дитячу поліклініку, побудували дитячо-юнацький клуб «Дивосвіт» з елементами соціалізації дітей та молоді з особливими потребами, дитячі садки «Бджілка» та «Космополіт», дві амбулаторії сімейної медицини, парк ім. Володимира Правика, парк сімейного відпочинку «Дубки», відкрито Центр надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» та алею Героїв АТО, встановлено нові зупинки громадського транспорту, нові світлофори, змінюється дорожнє покриття, ремонтують тротуари. Також до кінця року планується передати перші п’ятдесят квартир учасникам АТО. Реалізація цих проектів стала можливою завдяки тому, що з приходом Карплюка на посаду мера Ірпеня в кінці 2014 році, менше ніж за рік бюджет розвитку міста виріс в десятки разів.

Джерело: http://glavnoe.ua

Bookmark the permalink.

Comments are closed.