Телеканал Олексія Зіневича «Погляд» розповсюдив черговий фейк

56B35F0D-321E-4C33-87A2-02DCC749C744

Телеканал «Погляд» Олексія Зіневича вкотре звинуватили у розповсюдженні фейкової інформації. Депутат Бучанської районної ради Богдан Слюсаренко на своїй сторінці у Фейсбук заявив про брехню, яку журналісти Зіневича озвучили в телесюжеті про мешканців Коцюбинського. 

«Так звані журналісти, якими керує Олексій Зіневич, знову не соромляться публічно поливати брудом мешканців Коцюбинського. Цього разу вони називають коцюбинчан «тітушками»  та «бродячими активістами за 200 гривень», – написав депутат.

Йдеться про сюжет ІА «Погляд» щодо сесії Київської обласної ради 24 листопада, на якій, серед інших представників громад Київщини, були присутні й мешканці Коцюбинського. Саме їх журналісти назвали «активістами за 200 гривень».

D14702A9-0538-4979-BAB5-6156FD5EED3D

«На фото – мій колега, член нашого виконкому Сергій Войташевський та працівник відділу благоустрою Сергій Чемерис. 24 листопада вони приїхали в Київську обласну раду відстоювати інтереси Коцюбинського. Але підлеглі Зіневича, чомусь, не підійшли із запитаннями до них. Замість цього вони знайшли для інтерв’ю незрозумілих хлопців, яких ми з командою вперше бачимо, і які не мають жодного стосунку до нашого селища», – пояснив Слюсаренко. 

Депутат припустив, що, можливо, саме Олексій Зіневич причетний до появи невідомих осіб поруч із коцюбинчанами. 

«Не виключено, що сам Зіневич і організував їх. Надто «вдало» все у них склалося для сюжету. Я, звичайно, розумію, що таким чином Олексій Зіневичнамагається хоч якось реабілітуватися в очах Кличка за те, що із тріском програв вибори, представляючипартію «Удар» в Приірпінні», – припустив депутат.

Також, він нагадав, що керівництво партії «Удар» уже ухвалило рішення забрати у Зіневича місцеві партійні організації в Ірпені, Бучі, Гостомелі. А ще наголосив, що звинувачення щодо розповсюджування неправдивої інформації телеканалом «Погляд» зовсім небезпідставні, адже про це є рішення суду.

Нагадаємо, у жовтні минулого року ІА «Погляд» поширила неправдиву інформацію про Київську обласну організацію партії «Єдина громада» та кандидата на посаду міського голови Ірпеня й кандидата в депутати міськради від цієї партії Ігоря Панасюка.

Як повідомив Ігор Панасюк, працівники «Погляду», зокрема, приписали йому неіснуючі статки – низку об’єктів нерухомості та підприємство в Рівненській області. Також його звинуватили в підкупі виборців продуктовими пайками. За словами кандидата, доставка 50 продуктових наборів інвалідам, пенсіонерам і малозабезпеченим ірпінцям від очолюваної ним місцевої організації Української спілки ветеранів Афганістану відбулася ще тоді, коли він не був зареєстрований як кандидат на місцевих виборах.

Тоді Ірпінський міський суд зобов’язав ІА «Погляд» публічно спростувати цю інформацію в ефірі свого телеканалу та на інтернет-ресурсах не пізніше, ніж за два дні до дня виборів. Однак цього так і не трапилося.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.