Свято добрих, терплячих і відповідальних людей

Вчора відзначали День кінолога. Це свято – добрих, терплячих і відповідальних людей.

Кінолог – робота монотонна, щоденна і навіть небезпечна: все-таки собака – тварина, і ніхто не може гарантувати її постійно гарний настрій, тому практично у кожного кінолога є пам’ятні сліди від зубів свого улюбленця.

Однак кінологічна служба державі життєво необхідна. Службові собаки працюють в поліції та армії, в МНС та охороні особливо важливих об’єктів. Зазвичай більш спокійні та врівноважені займаються виявленням вибухівки. Робота з пошуку наркотиків підходить більш активним псам. Їх тренують до десяти разів на день, щоб уникнути помилок при виконанні завдання.

Для того щоб виховати службову собаку, необхідно п’ять місяців, як мінімум. Такий боєць повинен пройти особливий курс дресирування і здати декілька тестів. Найцікавіший тест – «котячий». Собаки повинні подружитися з котами, яких спеціально тримають для цього. Якщо пес звикне до котів, то під час роботи він вже не буде відволікатися на них.

Служать собаки недовго. Призиваються вони в півтора року, а на пенсію йдуть вже у вісім років. Зазвичай їх по домівках розбирають кінологи.

За службу собакам видають їстівну зарплату. Пайок складається з вівсянки, пшона, невеликої кількості овочів і 400 грамів м’яса. Вищою нагородою за особливі заслуги є порція солодощів.

Інша важлива місія кінологів – навчання собак-поводирів, собак-няньок для сліпих і літніх людей, які потребують допомоги. Саме кінологи, «розуміючи собачу мову», створюють місток між світом людей і світом тварин.

День кінолога створений для об’єднання представників цієї важливої професії. Він надає вагу подібній роботі, дає можливість зустрітися людям з подібними інтересами, обмінятися досвідом, інформацією по догляду і вихованню тварин, відпочити разом.

На території нашого краю також працює дресирувальний центр DRED, який допомагає у вихованні четвероногих друзів.

Тут можна знайти пару для в’язки, налагодити повний контакт з улюбленцем, а хто ще не встиг завести собі такого, може отримати допомогу у вигляді поради досвідченого спеціаліста.

Також тренувальна группа DRED пропонує послуги ветеринарної клініки та перетримки собак, покази на виставках, індивідуальні тренування або ж группові заняття.

Ваш улюбленець може скласти іспити та отримати справжній диплом!

DRED пропонує навчання собак:

місячний абонемент – 500 грн.;

річний – 3500 грн.;

разовий – 80-100 грн.;

індивідуальний курс – 300 $

Додаткова інформація за тел.: 097-52-552-67 (Сергій).

Bookmark the permalink.

Comments are closed.