Свій за свого: кілька слів про видатного скульптора з Ірпеня

11830882_1474767686173675_430850983_nУ нашому регіоні живе та працює молодий і дуже талановитий скульптор Артем Стрембіцький.

Довідка: Стрембіцький Артем Миколайович народився 7 грудня 1992 року в Ірпені, навчався в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури на скульптурному факультеті.

Колись він, як і будь-який звичайний хлопчик, навчався в місцевій школі №2, а тепер самотужки досягнув небачених висот у своїй творчості! Про нього знають в Україні та Європі, про нього пишуть та знімають ЗМІ. Його роботами захоплюються пересічні люди та колекціонери. Через кілька років його скульптури виставлятимуться на аукціонах, а все починалося в Ірпені…
За останні 11 років дивовижні роботи Артема взяли участь у майже двох десятках національних та міжнародних виставок. Тільки за минулий рік його можна було зустріти кілька разів на виставках в Україні та Європі:

–          Виставка «Вогонь любові» (присвята Майдану) в галереї М17.

–          Виставка «Відродження» (присвята майдану) в Українському домі.

–          Виставка «Київська академія» в Сумській галереї.

–          Виставка в рамках проекту “ART and Facts PRoVOCation” на честь “Першої річниці Євромайдану” в Українському домі.

–          Виставка “Перщої річниці Євромайдану” в Національній академії мистецтв і архітектури.

–          Виставка в рамках проекту “ART and Facts PRoVOCation” у Празі (Чехія).

–          Виставка в рамках проекту “ART and Facts PRoVOCation” у Франції.

Також, виражаючи свою громадську позицію, він брав участь у благодійних аукціонах:

–           «Свій за свого» на підтримку армії;

–           «Благодійний Аукціон Драгоманівців» для допомоги постраждалим у подіях на Майдані.2817 (1)

Ось що говорить сам скульптор про одну із останніх своїх робіт присвячених подіям в Україні: «При створенні роботи “Людина і маса” проводилася аналогія з нашим часом. Я намагався створити образи людей, які закривають очі на багато речей, підлаштовуючись під загальну масу, щоб не виходити з ілюзії спокою. І навпаки – інший тип людей – волонтери, що самостійно виходять із зони комфорту, не висипаючись, жертвуючи вільним часом та своєю стабільністю».

Ескізний проект пам’ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі Артема Стрембіцького посів друге місце на всеукраїнському конкурсі. А на виставці «Самі» він представив роботу «Образа». Це маленький хлопчик, зроблений з гіпсу і піску. Пісок символізує тимчасовість образи, яка з часом розсипається.

А от чи вибачить Артем свою маленьку батьківщину, де про нього майже ніхто нічого не знає?..

123

2013_0508_junost_sami_artem_strembitskiy_05

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.