Суд зобов’язав 24 канал спростувати неправдиву інформацію щодо мера Карплюка

Суд зобов’язав телеканал новин “24” спростувати неправдиву інформацію щодо ірпінського міського голови Володимира Карплюка. Таке рішення було винесено вчора Галицьким районним судом м. Львова.

Зокрема, встановлено, що інфомація, поширена каналом “24”, не відповідає дійсності і є недостовірною. 

Так, минулого року на телеканалі вийшла передача, в якій розповідалось про “скандального мера Карплюка”,  у кабінеті якого проводився обшук. Проте у відповідь на запит суду в Генпрокуратурі заявили, що ніяких обшуків там не проводилося. 

Крім того, в телепрограмі зазначалось, що у мера “знайшли аж шістдесят сім незадекларованих квартир”. Як відомо, згідно декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік, яка, до речі,  розміщена на офіційному сайті Ірпінської міської ради, ці квартири є задекларованими.  

Ще однією “сенсацією” за даними каналу “24” стало те, що мер Карплюка втік з України та оголошений в розшук. Знову ж таки, в суді було встановлено, що Генеральною прокуратурою України Володимир Карплюк у розшук не оголошувався та повідомлення про підозру позивачу не вручалось. І на момент відїзду міський голова знаходився в офіційній відпустці.

Спростувати брехливу інформацію канал 24 повинен протягом тижня у випуску новин. Крім того, резолютивна частина судового рішення має бути опублікована на офіційному сайті телеканалу.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.