Суд заборонив меру Бучі Федоруку рейдерство землі під Ірпінською лікарнею, – ЗМІ

IMAGE-2021-04-27-173659-1024x584
IMAGE-2021-04-27-173702-1024x224

Господарський суд Київської області зупинив чергову спробу бучанської влади неправомірно позбавити Ірпінську центральну міську лікарню можливості користуватися земельною ділянкою по вул. Польовій, 19 у Бучі, на якій розташований медичний заклад. 26 квітня суд заборонив Бучанській міськраді вчиняти будь-які дії щодо розпорядження ділянкою.

Ухвала суду була прийнята за заявою про забезпечення позову Ірпінської міськради та Ірпінської лікарні, в якому вони, зокрема, просять скасувати недавні незаконні рішення Бучанської міськради щодо передачі земельної ділянки по вул. Польовій, 19 Бучанському консультативно-діагностичному центру, а також визнати за Ірпінською лікарнею право постійного користування цією ділянкою.

Щоб зірвати прийняття судового рішення за цим позовом, Бучанська міськрада спішно поділила землю під лікарнею на чотири ділянки та внесла в порядок денний сесії, яка відбудеться 29 квітня, питання про затвердження технічної документації з землеустрою щодо поділу земельної ділянки та про реєстрацію речового права у зв’язку з цим поділом. Проте робити це суд заборонив.

«Заборонити Бучанській міській раді вчиняти будь-які дії щодо розпорядження земельною ділянкою з кадастровим номером 3210800000:01:001:0024, загальною площею 2,5841 га, що знаходиться за адресою: Київська обл., м. Буча, вул. Польова, 19, спрямовані на її поділ, до ухвалення рішення у справі №911/362/21 (за позовом Ірпінської міськради та Ірпінської лікарні – ред.)», – зазначається в ухвалі.

Нагадаємо, що 20 травня 2020 року рішенням Верховного Суду України було остаточно визнано законним право власності за Ірпінською міською радою на комплекс будівель та споруд Ірпінської міської лікарні, яка територіально знаходиться в місті Буча по вулиці Польова. Окрім цього, Верховний Суд іншим своїм рішенням скасував рішення першої та апеляційної інстанції, яка раніше визнавала за Бучею право власності на приміщення МНВК та військкомату за адресою вулиця Яблунська. Таким чином, касація відмовилася визнавати законність дій реєстратора, який незаконно зареєстрував приміщення МНВК та військкомату на користь міста Буча.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.