Спортшкола на мільйон: як Ірпінська ДЮСШ виховує переможців

В усіх спортивних напрямках вихованці Ірпінської ДЮСШ показують високі результати і є одними з кращих на Київщині. Проце написав у своєму блозі Ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

“Позаминулого року після проведення обласного олімпійського дня про Ірпінь заговорили як про олімпійську столицю Київщини.  І суттєву роль у такому визнанні зіграла наша ДЮСШ, яка з кожним днем перебирає на себе роль одного із основних центрів розвитку дитячого та юнацького спорту в Україні. А для Ірпеня як міста здоров’я вона стала основним місцем підготовки чемпіонів і виховання здорового способу життя серед молоді”, – розповів Карплюк.
16402275_1419669854741478_951340108_n
За підсумками національного чемпіонату з регбі третє місце у молодіжній лізі  посіла саме команда Ірпінської ДЮСШ. Наші юнаки є чемпіонами України і складають основу юнацької збірної, яка у 2015-му виграла першість на чемпіонаті Європи. Сьогодні в Ірпінській ДЮСШ під керівництвом фахових тренерів Леоніда Денбновецького, Сергія Ігнатенка та Сергій Брюзгіна цим видом спорту займається понад 60 дітей. Нещодавно спортсмени навіть виходили грати у регбі на снігу і планують щозими влаштовувати такі змагання.  
 
“З огляду на високі досягнення наших спортсменів, наприкінці минулого року ми прийняли рішення приділити регбі та спортивному орієнтуванню особливу увагу і вдвічі збільшили фінансування на участь нашої ДЮСШ у різних спортивних змаганнях. У міському бюджеті-2017 для цих потреб виділено 100 тис. грн. – удвічі більше, ніж раніше. Половина суми передбачена саме для цих двох видів спорту”, – зазначив Володимир Андрійович. 
16425572_1419669301408200_2058300382_n
Крім того, Ірпінська дитячо-юнацька спортивна школа – чи не єдина на Київщині, яка сама заробляє кошти і спрямовує їх на свій розвиток. “У 2015-му за рахунок міського бюджету ми провели реконструкцію майданчиків ДЮСШ, створили сучасну спортивну базу, де зараз тренуються не лише бюджетні групи, а й надаються платні спортивні послуги. Минулого року спортивна школа заробила понад 130 тис. грн. За рахунок надходжень придбали комплект нової форми для футболістів 13-14 років, для волейболістів, боксерів. Запаслися волейбольними м’ячами. Купили 20 комплектів спальних мішків для занять спортивним орієнтуванням. Замінили освітлення в залах, купили нове покриття на боксерський ринг, провели поточні ремонти в 2-х спорткомплексах”, – поділився мер Ірпеня. 
 
Нагадаємо, що минулого року команда нашої ДЮСШ брала участь у семи чемпіонатах України зі спортивного орієнтування і у всіх без винятку здобула перемогу. Це – рекорд для Ірпеня. Наразі у відділі спортивного орієнтування тренуються більше 30 спортсменів. Тренування завжди відбуваються під відкритим небом. Охочі ознайомитися з цим видом спорту можуть долучитися до занять: вони відбуваються щосуботи об 11:00 ранку в Центральному парку Ірпеня. 
 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.